Ajută fetițele diagnosticate cu cancer și câștigă bilete gratuite la UNTOLD – ultimele zile ale campaniei

0

Asociația Magic desfășoară, în perioada 8-31 martie, campania ”Capul Sus!”,  destinată fetițelor și adolescentelor diagnosticate cu cancer. Persoanele dornice se pot alătura proiectului prin participarea la tombolele organizate cu scopul strângerii de fonduri. Scopurile campaniei sunt de conștientizare a traumei pierderii părului post-chimioterapie și de strângere de fonduri pentru peruci medicale.

Prin intermediul platformei Galantom, partenerii campaniei organizează tombole prin care pun la bătaie o serie de premii, iar banii vor fi folosiți pentru a cumpăra perucile medicale de care fetițele cu cancer au nevoie. Participanții care donează la oricare dintre tombole intră automat în tragerea la sorți. Premiile sunt variate: atât pachete simbolice, precum produse de îngrijire a tenului sau bijuterii, cât și biciclete Decathlon sau invitații pentru toate cele patru zile ale festivalului UNTOLD. Lista tuturor partenerilor campaniei și a premiilor oferite de aceștia este disponibilă AICI.

Extragerea câștigătorilor va avea loc în data de 3 aprilie, și se va face prin platforma online random.org. Notificarea către câștigători va fi trimisă prin e-mail în termen de 48 de ore, iar premiile vor ajunge la ei în maximum zece zile lucrătoare. Detalii suplimentare pot fi solicitate la adresa de mail alice@asociatiamagic.ro.

România, țara din UE care nu compensează nici măcar o parte din perucile medicale

În România, perucile medicale sunt considerate produse de înfrumusețare, când ele sunt, de fapt, dispozitive medicale. Este certificat psihologic că o perucă, în cazurile oncologice, de arsuri, de boli rare sau de boli dermatologice, poate reduce considerabil anxietatea socială. De asemenea, revenirea la imaginea de dinainte de boală este parte din procesul de vindecare, atât în cazul adulților, cât și al copiilor.

Perucile medicale nu sunt deloc totuna cu cele comerciale – nici financiar, nici calitativ. Sunt mult mai scumpe, pentru că trebuie să fie cât mai ușoare și aerisite, preferabil din păr natural, inserat pe suport din materiale cât mai naturale, care să lase scalpul să respire, dat fiind că o perucă medicală este purtată o perioadă lungă de timp.

Costurile unor astfel de peruci variază în funcție de tipul de păr (artificial sau natural), felul în care sunt făcute și personalizate, dar și țara de import. Pentru multe din familiile fetelor, care se confruntă deja cu probleme diverse, aceste costuri sunt mai mari decât își pot permite, într-un moment în care toate eforturile financiare se concetrează pe necesitățile strict medicale.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Terapia Asistată de Animale – Află care sunt beneficiile și cui se adresează

Campanie de depistare a anumitor afecțiuni din sfera respiratorie, cardiologică, ORL și oftalmologică – Află când

TestingScool oferă cadou două locuri la cursul Explorer – Află care sunt cerințele și cum te poți înscrie