Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Mitropolia Clujului – Află unde și când va fi

0
DCIM100MEDIADJI_0021.JPG

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, în colaborare cu Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși și cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte, organizează la Cluj-Napoca, în perioada 26-27 august 2022, Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși va reuni la Cluj-Napoca aproximativ 1500 de tineri din cele cinci județe ale Mitropoliei Clujului, sub genericul ”Rugăciunea ține lumea”. Timp de două zile, tinerii vor lua parte la un program complex, cu manifestări duhovnicești, culturale, artistice, educative și recreative.

Festivitatea de deschidere a acestei Întâlniri va avea loc vineri, 26 august, de la ora 19:30, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și a celorlalți arhierei din Mitropolia Clujului. În continuare, va urma programul artistic susținut de Ansamblul Folcloric Studențesc „Mugurelul” al Universității ”Babeș-Bolyai”, interpreții de muzică populară Cristina Beldean Moșuțan și Raul Oltean, grupurile de muzică folk „Prieteni de poveste” și „Popa’s Band”, iar, la final, un recital Ilinca&Gadjo Dilo.

Sâmbătă, 27 august, de la ora 07:30, tinerii vor participa la Sfânta Liturghie arhierească în Biserica Studenților din Campusul Universitar Hașdeu, iar de la ora 10:30, în Sala Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj-Napoca, vor lua parte la conferința intitulată ”Hristos – cel mai bun prieten”, susținută de invitatul special Mihai Neșu și moderată de arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Procesiunea tinerilor, din Parcul Central înspre Catedrala Mitropolitană va începe la ora 16:00. Această sărbătoare a comuniunii în Hristos, și rugăciunea din Catedrala Mitropolitană de la ora 17:00, vor încheia, sâmbătă seara, Întâlnirea Tinerilor Ortodocși, ediția 2022.

Acest eveniment se înscrie în seria manifestărilor dedicate anului 2022, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului şi vine să arate grija Bisericii pentru educaţia şi viitorul tinerilor.

Summitul Tinerilor revine în 2022, la Cluj-Napoca – Află tema propusă anul acesta