Alte 11 milioane de lei din bugetul local au fost alocați pentru dotarea spitalelor din oraș

0

Încă 11 milioane de lei, bani din bugetul local, au fost alocați de către Consiliul Local Cluj, pentru dotarea spitalelor din oraș. Unele dintre dotările care se vor realiza din acești bani au legătură cu combaterea pandemiei de coronavirus. 

Spitalul Clinic Județean de Urgență va primi suma cea mai mare, de 5,6 milioane de lei. Cu acești bani, fosta clinică de medicina muncii va fi transformată într-un centru regional de neurochirurgie. De asemenea, va fi modernizată clinica de ortopedie. Spitalul Clinic de Copii va primi un milion de lei pentru reparații curente. Institutul Inimii va primi 800.000 de lei pentru amenjaarea unor circuite medicale menite să împiedice răspândirea coronavirusului. Institutul Oncologic și Spitalul de Boli Infecțioase vor primi bani pentru a cumpăra aparate de dezinfectare performante.

De asemenea, Consiliul Județean Cluj a investit și el până acum sume importante în modernizarea spitalelor. Autoritățile județene au cerut rambursarea acestor sume din fondurile europene destinate combaterii pandemiei.

banner