Ania Pașcalău: Cluj Innovation City a devenit casa clusterelor din Transilvania!

0

Unul dintre cei mai importanți poli de inovare din Transilvania este Cluj Innovation Park. Este vorba de nucleul unui orășel al științei, care reunește proiecte precum Centrul Regional de Excelență în Industriile Creative și centre de transfer tehnologic. Cluj Innovation Park, un proiect dezvoltat de Primăria Cluj-Napoca cu ajutorul banilor europeni, este o adevărată casă a clusterelor din Transilvania și reunește antreprenori, universități și cercetători.

Ania Pașcălău este managerul clusterului transilvănean de industrii creative, o entitate care a obținut Eticheta de Bronz din partea Comisiei Europene. Ea s-a implicat în procesul de încurajare a inovării, a transformării digitale a comunității clujene și a creării unui spațiu de dialog între actori publici și privați.

Astfel, Ania Pașcălău s-a implicat în proiectul european Future of Work, care a dus la crearea a trei laboratoare de cercetare-inovare-dezvoltare în domeniul profesoriilor viitorului, precum și un spațiu de co-working. Acest proiect permite companiilor să testeze cele mai noi soluții în domenii precum machine learning, gaming sau design și prototipare pentru industrii precum cea a mobilierului. Există și un parc experimental de energie verde, aflat în curs de realizare. Astfel de inițiative permit accelerarea transformării economice a Transilvaniei, afirmă Ania Pașcalău, care a fost unul dintre speakerii conferinței Smart City, Smart Living, organizată de Via Cluj TV.