ANM: Cod galben de ploi torențiale la Cluj

0

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 20 mai, o avertizare cod galben de ploi torențiale pentru mai multe zone din județul Cluj. Avertizarea este valabilă până la ora 15:40 și indică o posibilă acumulare de precipitații de peste 20-30 litri pe metru pătrat.

Potrivit meteorologilor, aversele vor afecta în mod special zona de munte a județului Cluj. Localitățile vizate de această avertizare sunt: Poieni, Gilău, Iara, Săvădisla, Moldovenești, Căpușu Mare, Călățele, Negreni, Măguri-Răcătău, Băișoara, Mănăstireni, Petreștii de Jos, Mărgău, Sâncraiu, Săcuieu, Mărișel, Ciucea, Rișca, Beliș și Valea Ierii. De asemenea, alte localități afectate sunt Săvădisla, Căpușu Mare, Mănăstireni și Sâncraiu.

Autoritățile locale îndeamnă populația să fie vigilentă și să ia măsuri de precauție pentru a evita posibilele inundații și alunecări de teren care pot fi provocate de ploile abundente. Se recomandă verificarea scurgerilor de apă și curățarea șanțurilor și rigolelor pentru a facilita evacuarea apei.

În astfel de condiții meteo, este important ca cetățenii să evite deplasările neesențiale în zonele afectate și să se informeze constant asupra evoluției vremii prin intermediul canalelor oficiale. Serviciile de urgență sunt pregătite să intervină în cazul în care situația o impune.

banner