Dan Petrescu, despre revenirea lui Sabău la “U” Cluj: “E rivalul meu acum, dar asta este viața”

0

Antrenorul campioanei României, Dan Petrescu, a fost întrebat, în cadrul conferinței de presă premergătoare deplasării la Constanța, unde fotbaliștii de la CFR Cluj au învins Farul lui Gheorghe Hagi și au devenit liderii Superligii, ce părere are despre revenirea lui Ioan Ovdiu Sabău pe banca tehnică a eternei rivale locale, FC Universitatea Cluj. Tehnicianul a declarat că, inclusiv în perioada în care Sabău nu mai era prezent în fotbal, a menținut legătura cu acesta și că, în același timp, este bucuros că “U” Cluj are din nou parte de prezența sa.

“Cât timp a fost liber, iar eu am antrenat aici, mereu am comunicat. Am fost colegi, este un om deosebit, cred că toată lumea știe. Pe el scrie “U” Cluj, toată viața a fost acolo, președinte, jucător și antrenor. Sincer, e un profesionist adevărat, chiar dacă e la rivala noastră. […] Este un antrenor cu disciplină, știe ce vrea. A jucat fotbal la nivel, a antrenat la nivel. Nu mă miră că au câștigat primul meci și au jucat foarte bine. Statistica arată că au dominat tot meciul, de la un cap la altul. Mă bucur pentru el și îi doresc în continuare baftă. E clar că e rivalul meu, dar asta este viața. În afara fotbalului, suntem prieteni”, a declarat Dan Petrescu.

Dan Petrescu: “Cred că numai în România se antrenează fără licență”

Totodată, întrebat și de scandalurile apărute recent în fotbalul românesc, cu privire la faptul că mai mulți antrenori care pregătesc echipe din prima ligă nu dețin licența PRO, tehnicianul din Gruia a precizat că nu este deloc de acord cu acest aspect și că nu a văzut așa ceva în alte campionate din lume.

“În opinia mea, e normal ca, în toată planeta asta, toți să aibă o școală de antrenori. Dacă antrenezi, mi se pare normal să ai o școală, să ai o licență. Nu cred că există în lume așa ceva. Pe unde am fost și eu și știu, toți antrenorii au licență de antrenori. Felul în care se ajunge la obținerea acestei licențe nu mai e problemă mea. […] Cred că scandalul ăsta este numai în România. Dacă nu ai licență, nu ai voie să stai pe banca unei echipe. Se fac tot felul de scheme, dar mi se pare incredibil. Sunt atâția antrenori care au licențe și stau acasă, iar alții fără licență antrenează. Eu zic să intrăm și noi în normalitate și să antreneze doar cei care au licență”, a precizat Dan Petrescu.

Toate declarațiile antrenorului campioanei României pot fi urmărite aici:

Pentru elevii lui Dan Petrescu, urmează, tot în deplasare, duelul cu formația FC Voluntari, în ultimul meci din cea de-a opta etapă a returului din sezonul regulat al Superligii. Acesta va avea loc luni, 30 ianuarie, de la ora 20:00. Pe de altă parte, “studenții” pregătiți de Ioan Ovidiu Sabău vor deschide această etapă, cu un meci împotriva celor de la Rapid București, care va avea loc vineri, 27 ianuarie, de la aceeași oră, în fața fanilor de pe Cluj Arena.

VEZI ȘI:

Dan Petrescu, atac dur după succesul cu Farul: “Hai să fim și noi normali, de asta fotbalul a luat-o în jos”

CFR Cluj se impune la Constanța și devine liderul Superligii – campioana României s-a revanșat pentru eșecul din Gruia

Debut cu dreptul pentru Ioan Ovidiu Sabău – “U” Cluj începe anul cu o victorie în fața fanilor

banner