Aplicație pe telefonul mobil prin care mamele se pot ajuta reciproc

0

MOMSI este prima aplicație românească dedicată tutUror mamelor care își doresc să interacționeze și să își ofere suport reciproc. În contextul conflictului armat din Ucraina, multe mame au fost nevoie să părăsească, alături de copiii lor, țara, fără să aibă cunoșințe în statele în care s-au refugiat. 

Utilizatoarele aplicației pot seta locația în care se află, respectiv vârsta copilului, iar algoritmul acesteia le va oferi sugestii ale altor mame din proximitate. Astfel, mamele se pot invita una pe cealaltă în propriul sat virtual, pentru a putea găsi ajutor cât mai rapid în situații de urgență, pentru a organiza ieșiri la cafea sau pentru a vinde și cumpăra produse destinate copiilor lor.

„Misiunea noastră este să transformăm modul în care ne raportăm la maternitate: să facilităm sprijinul de care mamele au nevoie în viața de zi cu zi, sa le ajutăm să iasă din izolarea și rutina zilnică, să le salvăm timp, energie și bani”, spune fondatorul Ionuț Țurlea.

Mamele din Ucraina pot primi ajutor, prin intermediul aplicației

Aplicația este disponibilă în România, Polonia, Ucraina, Ungaria, Slovacia și Republica Moldova, drept urmare a situației delicate în care se află mamele ucrainene.

„Războiul din Ucraina și faptul că 80-90% dintre refugiați sunt mame cu copii au fost argumente pentru noi să lansăm aplicația în toate aceste țări care au graniță cu Ucraina, astfel încât mamelor refugiate să le fie mai ușor să se găsească reciproc în țările în care au ajuns și să primească ajutorul de care au nevoie”, a adăugat Ionuț Țurlea.

Aplicația este gratuită, nu conține reclame și poate fi descărcată de AICI.

VEZI ȘI:

Clubul de lectură în limba română, pentru copii de limba maghiară

Metodă inedită de a învăța româna: prin povești citite copiilor de limbă maghiară

Cât de important e controlul ortopedic la copii – răspunde dr. Andrei Maxim