Aproape totul despre Gazon, la emisiunea Grădinarii: cum îl aleg, cum îl întrețin?

0

Proiectarea, amenajarea și mentenanța gazonului sunt temele din această săptămână ale emisiunii “Grădinarii” realizată de Via Cluj TV în parteneriat cu EcoGarden Construct.

Mircea Craciun, director general al EcoGarden Construct, a răspuns întrebărilor adresate de publicul Via Cluj TV cu privire la diferențele de cost dintre gazonul realizat prin însămânțare și cel realizat din rulouri prefabricate.

Există acum o gamă extrem de variată de produse. Gazonul poate fi ales în funcție de teren (spații însorite/umbrite/teren umed/arid) și după criteriul utilizarii (sport/spatiu joaca/spatiu odihna).

Indiferent de varianta aleasă, e cert că pregătirea solului înainte de semănat / montare rulouri gazon e o operațiune extrem de importantă.

Compoziția substratului va fi determinantă pentru dezvoltarea ulterioare a spațiului înierbat iar specialiștii “Grădinarii” au prezentat în emisiune soluția optimă pentru un gazon trainic și atractiv din punct de vedere estetic.

În ceea ce privește mentenanța, veți afla ce îngrășăminte sunt recomandate, când trebuie folosite, cum pot fi eliminate buruienile, de ce se uscă gazonul pe anumite porțiuni și ce soluții sunt în astfel de cazuri, cât de des trebuie tăiat gazonul și la ce dimensiuni în funcție de anotimp, metode de irigare, cum poți avea un gazon verde și iarna etc. Nu ratați emisiunea Grădinarii, în fiecare weekend la Via Cluj TV!

banner