Arhiepiscopia Ortodoxă a Clujului oferă asistență duhovnicească refugiaților ucraineni

0

Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului oferă asistență spirituală pentru refugiații ucraineni care sunt în Cluj. În Ucraina, există două mari biserici ortodoxe. Una dintre ele are statut de biserică autonomă care se află în subordinea Patriarhiei Ecumenice a Constantinopolului, iar cea de-a doua se află în subordinea Patriarhiei Moscovei. Cele peste 100 de parohii ortodoxe de limbă română din Ucraina țin de Patriarhia Moscovei. În Ucraina se află cea mai mare Biserică Greco-Catolică din lume, cu aproximativ 5 milioane de credincioși. 
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Wa4rTdlm38I]

În comunicatul trimis de biroul de presă al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului și Clujului, conducerea a transmis un mesaj către enoriași. “În această perioadă de pregătire pentru luminatul praznic al Învierii Domnului, cea mai mare sărbătoare a creștinătății care a adus omenirii speranța mântuirii și a vieții veșnice, prin jertfa pe Cruce a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului vine în întâmpinarea nevoilor de ordin duhovnicesc ale refugiaților ucraineni afectați de conflictul din țara vecină. Ca urmare a constatării prezenței unui mare număr de refugiați ucraineni în Cluj-Napoca, Arhiepiscopia Clujului le oferă acestora posibilitatea de a se spovedi și de a se cumineca” transmite conducerea Arhiepiscopiei. 

“Programul liturgic, oficiat în limba ucraineană în Paraclisul Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca, situat în Piața Avram Iancu, nr. 18 (incinta reședinței mitropolitane), este următorul:

Miercuri, 20 aprilie 2022, ora 1000 – Sfânta Taină a Spovedaniei 

Sâmbătă, 23 aprilie 2022, ora 900 – Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Responsabil cu asistența duhovnicească este părintele Mihai Bodnariuc, preot vorbitor de limba ucraineană.  Nu vom înceta să ne rugăm pentru restabilirea păcii, pentru ocrotirea și sănătatea celor aflați în conflict, dar și pentru odihna sufletelor și pentru mângâierea familiilor care i-au pierdut pe cei dragi în acest război“.

VEZI ȘI

Studenții clujeni vin în ajutorul refugiaților din Ucraina

Leon Muntean: USAMV își manifestă solidaritatea concretă cu refugiații din Ucraina

 

banner