Artiști celebri din SUA, nominalizați la premiile Grammy, vin la Cluj-Napoca – când va avea loc concertul

0

Un concert excepțional de pian și violă va avea loc, în premieră, sâmbătă, 19 noiembrie, la Insomnia Cafe&Bistro din Cluj-Napoca. Pianistul de jazz, originar din România și stabilit în Statele Unite, Lucian Ban, și violonistul american, nominalizat la premiile Grammy, Mat Maneri, se vor întâlni cu publicul clujean, în cadrul unui eveniment unic pe scena unui pub din oraș.

Lucian Ban este unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni români de jazz, recunoscut, în special, pentru sinteza personală a jazz-ului cu muzica tradițională românească. Unele dintre principalele surse de inspirație pentru acesta sunt compozițiile lui George Enescu, pe care le improvizează în căutarea unui ideal al jazz-ului cameral.

Mat Maneri a fost nominalizat, în anul 2006, pentru premiile Grammy, la categoria „Cel mai bun album de muzică alternativă”. Violonistul a avut numeroase colaborări cu muzicieni și artiști de renume, printre care se numără Paul Bley, Cecil Taylor, Matthew Schipp, Borah Bergma, Joe Morris, John Medeski, respectiv Tim Berne.

Albumul “Transylvanian Concert”, lăudat și premiat în întreaga lume

De la prima colaborare a celor doi artiști, care a avut loc în anul 2009, în cadrul proiectului Enesco Re-Imagined, și până în anul 2020, care a marcat începutul pandemiei de COVID-19, duetul a concertat peste tot în lume, atât în SUA, America de Sud, Israel, cât și în majoritatea țărilor europene.

În anul 2013, cei doi au lansat, la celebra casă de discuri ECM Records, albumul “Transylvanian Concert”, care a primit laude în presa din întreaga lume. The New York Times l-a numit „un album nou frumos și neliniștit”, iar, acum, piesele înregistrate pe acesta urmează să fie prezentate publicului clujean.

Evenimentul organizat în localul din strada Universității, nr. 2, va începe la ora 21:00, iar persoanele interesate să ia parte la acesta își pot cumpăra bilete atât online, prin accesarea link-ului de AICI, cât și fizic, în seara concertului.

VEZI ȘI:

A mai rămas o săptămână până la deschiderea Târgului de Crăciun din Cluj-Napoca – care sunt atracțiile principale

Cele mai de succes filme japoneze vor fi prezentate la Cluj-Napoca – vezi unde și când va avea loc festivalul

Dublă lansare de carte, urmată de degustare de vin, la Cluj-Napoca – vezi unde și când va avea loc