Atleții militari au alergat în Maratonul Centenarului, între Cluj-Napoca și Alba Iulia

0

143 de atleți militari au luat startul la Maratonul Centenarului. Ei au alergat cei 100 de kilometri dintre Cluj-Napoca și Alba Iulia, împărțiți în patru ștafete, de câte 25 de kilometri. Startul maratonului a fost dat în fața sediului Diviziei 4 Gemina din Cluj-Napoca, iar finalul a fost în Sala Unirii din Alba Iulia.

Câteva zeci de clujeni s-au strâns în Piața Ștefan cel Mare, în fața sediului Diviziei 4 Gemina, pentru a asista la startul Maratonului Centenarului. Toți atleții înscriși la acest maraton sunt militari.

La maraton au participat și doamne care servesc în cadrul Armatei. Ele au lăsat ținuta militară deoparte și s-au echipat sportiv, dar cu bentițe și cu jambiere tricolore. Unele și-au pictat chiar și unghiile în culorile naționale.

Traseul până la Alba Iulia a fost împărțit în patru trosoane, pentru fiecare ștafetă în parte. Este vorba de Cluj-Napoca – Tureni, Tureni – Stejeriș, Stejeriș – Aiud și Aiud – Alba Iulia. În Cetatea Unirii, la Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan, atleții militari au fost primiți de garda călare a cetății, care i-a însoțit până în Sala Unirii, unde a avut loc finalul cursei și ceremonia de premiere.