Au fost donați 116.000 Euro pentru primul parc incluziv din Cluj

0
Paul Sandor Photography

Organizatorii Walking Month au strâns 116.000 lei pentru cel mai amplu concurs caritabil din Cluj, pentru construcția primului loc de joacă adaptat pentru copiii cu dizabilități. După 4 săptămâni de competiție, visul a sute de familii de a-și vedea copiii trăind bucuria jocului fără griji este mult mai aproape de realitate.

Paul Sandor Photography

Aproape 3.000 de concurenți au participat la Walking Month 2023, în 728 de echipe, și au strâns în total suma de 581.218 lei, un record absolut în toate cele nouă ediții de până acum. Fondurile au fost deja direcționate către Serviciul de Ajutor Maltez în România (SAMR), care va coordona construirea primului loc de joacă incluziv din Cluj, în Parcul Rozelor, pe un teren pus la dispoziție de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Specialiști în IT, medici, pompieri, bancheri sau elevi, participanții în competiție au acceptat
provocarea de a parcurge un număr cât mai mare de pași într-o singură lună, susținând cauza socială și promovând un stil de viață sănătos. Au fost desemnați câștigători pentru mai multe categorii, atât în echipe de tip “SuperWalkers”, cât și de amatori, iar la secțiunea “Individual” s-a remarcat performanța unui clujean, traducător și pasionat de alergare, ce a reușit să parcurgă singur, în doar 4 săptămâni, 2.428.766 de pași, un nou record marcat de ediția din acest an.

Paul Sandor Photography

Proiectul parcului incluziv este, în acest moment, în etapa de obținere a autorizațiilor necesare construcției care, speră inițiatorii proiectului, va debuta în a doua jumătate a anului viitor. Leagăne și balansoare special adaptate, tobogane și caruseluri accesibile, instrumente muzicale, ansambluri fără obstacole pentru utilizatorii de scaune rulante sau nevăzători vor crea un spațiu de fericire pentru toți copiii. Echipamentele sunt alese astfel încât copiii cu dizabilități să se bucure pe deplin de parc, iar cei tipici să se joace împreună cu cei cu dizabilități.

În cele 9 ediții organizate până în prezent, organizatorii Walking Month, compania Betfair
Romania Development, în parteneriat cu Banca Transilvania au reușit să ajute peste 5.000 de beneficiari direcți, și alte câteva mii de beneficiari indirecți, ai cauzelor sociale care au fost susținute din donațiile realizate.

banner