Au început înscrierile pentru căminele UBB – Vezi care sunt elementele de noutate anul acesta

0

Odată cu începerea noului an universitar, se dă startul înscrierilor la cămine. Studenții Universității Babeș-Bolyai se pot caza în perioada 30 septembrie – 2 octombrie. În prezent, sunt aproximativ 6000 de locuri disponibile, iar costurile variază între 100 și 170 de lei. De asesmenea, camerele au fost igienizate și renovate.

Proiectul face parte dintr-o propunere a acestuia pe care a transmis-o Consiliului. Scopul cartelelor de acces este de a crește atât securitatea în cămine, cât și gradul de confort.

„Este în curs de implementare, Universitatea a aprobat și a achiziționat sistemul, iar în căminele 1 – 6 și C14 s-a montat deja”, adaugă el.

Renovări și îmbunătățiri anuale

În plus, potrivit spuselor sale, s-au renovat camere în majoritatea căminelor.

„S-au schimbat sistemele de apă, țevile, s-au facut îmbunătățirile anuale pentru ca aspectul camerelor să fie cât mai frumos, mai toată vara s-a lucrat la cămine”, informează Andi.

Cum se face înscrierea

Pentru înscrierea la cămin, studenții trebuie să se prezinte în format fizic cu o copie după buletin și o poză tip 3/4, contractul de cazare urmând să îl completeze la fața locului.

Universitatea Babeș-Bolyai dispune de 17 cămine studențești în cadrul cărora studenții beneficiază de acces gratuit la internet și săli de lectură. În campusuri, ei pot solicita contracost un loc de parcare a autovehiculului.

În incinta Căminelor 14 Hașdeu, 16 Hașdeu, Economica II și Sport XXI există spălătorii amenajate unde studenții îți pot igienizarea rufelor contracost.

La subsolul Căminului 16 Hașdeu studenții pot folosi spațiile destinate activităților de divertisment și aparatura din sălile de fitness.

În apropierea Căminului 2 Hașdeu se află un teatru de vară în care studenții pot organiza diferite activități.

Află mai multe despre căminele UBB cu un click aici.