Oameni blocați în lift la Cluj, bariere blocate, nori de culoare brun-roscat peste Azomureș – sunt doar câteva dintre efectele celor mai grave fluctuații de curent electric înregistrate în ultimii 30 de ani în Alba, Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj și Sibiu.
Oamenii din orașele transilvănene – Cluj-Napoca, Bistrița, Sibiu, Târgu-Mureș, Turda spun că le-au fost afectate centralele de încălzire și aparatele electrocasnice din cauza fluctuației de tensiune. În orașe nu mai merg lifturile, semafoarele și alte instalații alimentate cu energie electrică, potrivit digi24.ro.
La Cluj, mai mulți oameni au sunat la ISU Cluj după ce s-au blocat în lift. Purtătorul de cuvânt al instituției, loc.col. Andrei Biriș, ne-a declarat că celor trei persoane care au sunat li s-a recomandat să ia legătură cu administratorii de bloc pentru deblocarea ascensoarelor, având în vedere că viața nu le-a fost pusă în pericol.
Multe bariere din parcări au rămas blocate iar administratorii clădirilor de birouri și-au îndemnat chiriașii să scoată echipamentele din priză.
“Au fost intr-adevar mari fluctuatii de curent la noi la sediu, iar in cladire se tot pornesc alarme. Nu avem nici Internet fix. S-au aprins chiar si becurile stinse. Parca era un loc bantuit”, a scris un corporatist pe Facebook.
Reprezentanții Transelectrica au spus pentru HotNews.ro că au fost probleme pe interconexiunea cu sistemul european. În acest moment (n.r. ora 16.15) se lucrează la sincronizarea sistemelor. Sunt afectate cel puțin șase județe, fiind o problemă de alimentare cu energie fără precedent în ultimii 30 de ani.
În urma avariei la rețeaua de distribuție a energiei electrice, au fost probleme și la Azomureș.
“Avaria din sistemul național de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalații de pe platformă. Oprirea s-a desfășurat în condiții de siguranță.
O întrerupere neașteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranță a instalaților de pe platforma Azomureș. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roscat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațile de producere a acidului azotic.
Menționăm ca nu există pericol pentru angajați și pentru comunitatea locală. Autoritățile cu atribuții în domeniu au fost anunțate”, au precizat cei de la Azomureș.
“A fost o avarie, se analizează incidentul. Transelectrica va emite un comunicat de presă pe această temă cât de repede”, a declarat directorul Hidroelectrica Cluj, Rareș Rusu.
Site-ul Transelectrica nu pare funcțional la ora redactării acestei știri.
Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Via Cluj TV pe Facebook printr-un Like mai jos: