Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă – Rezultatele au fost publicate

0

Rezultatele de la sesiunea august – septembrie a examenului de Bacalaureat 2022 au fost afişate în format anonimizat pe bacalaureat.edu.ro și la avizierele liceelor, potrivit calendarului anunțat anterior și aprobat de Ministerul Educaţiei.

Rezultatele la BAC 2022, sesiunea de toamnă Contestaţiile pot fi depuse miercuri, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format clasic, cât şi electronic. Candidaţii vor completa inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere, relatează Agerpres.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate în data de 3 septembrie. Aproape 35.000 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul naţional de bacalaureat în sesiunea august – septembrie. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 22.586 de candidaţi provin din promoţia anului 2022, iar 12.237 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare. Probele s-au desfăşurat în 138 de centre de examen.

Nota minimă de promovare – pentru fiecare probă – este 5, iar media finală ce trebuie obţinută pentru a încheia examenul cu succes este cel puţin 6.