Bărcile pe benzină și motorină interzise pe lacurile Tarnița și Beliș VEZI ce ambarcațiuni sunt permise

0

Bărcile pe benzină și motorină au fost interzise pe lacurile Tarnița și Beliș, din județul Cluj, în urma unei modificări a legii care reglementează circulația pe cele două lacuri.

Potrivit acestei modificări, excepție fac ambarcaţiunile propulsate prin forţă umană, eoliană, precum și cele propulsate cu motoare electrice.

Hotărârea a fost aprobată în ședința pentru modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 665/2008 pentru stabilirea nominală şi pe porţiuni a căilor navigabile interioare ale României din 31 august.

”Ca urmare a solicitărilor societății civile și ale parlamentarilor din județul Cluj, reprezentanți ai tuturor partidelor, am analizat problematica și am aprobat o modificare la Hotărârea Guvernului nr. 665/2008 pentru stabilirea nominală şi pe porţiuni a căilor navigabile interioare ale României, în urma căreia a fost interzisă navigația pe cele 2 lacuri, cu excepția ambarcaţiunilor propulsate prin forţă umană, eoliană, precum și a celor propulsate cu motoare electrice” explică ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Potrivit acestuia, activitatea de supraveghere şi control a navigației pe lacurile Tarnița și Beliș îi va reveni Consiliului Judeţean Cluj, cu avizul Autorităţii Navale Române.