Bebeluș grav bolnav, medici în concediu! Cazul uluitor, dezvăluit la Via Cluj TV de Emanuel Ungureanu

0

O echipa de medici din Bristol, UK, va opera la Sibiu un nou născut din Cluj care s-a născut cu o gravă malformație a inimii, după ce părinții disperați au aflat că medicii români capabili să facă intervenția chirurgicală sunt în concediu.

Băiețelul Ștefan Zoltan s-a născut la în data de 2 ianuarie la Spitalul Stanca. Potrivit deputatului USR de Cluj, Emaneul Ungureanu, părinții copilașului ar fi fost informați că cei doi medici care l-ar putea opera, unul din Cluj si celalalt din Targu Mures, sunt în concediu.

În aceste condiții, părinții au apelat la alte soluții. Copilașul lor va fi operat gratuit la Sibiu de o echipa de medici englezi.

Ungureanu a vorbit la Via Cluj TV despre acest caz uluitor. El a răspuns la mai multe întrebări spinoase: Poate fi adevărat că numai un singur medic de la Cluj (Manuel Chira) poate efectua astfel de intervenții chirurgicale în condițiile în care nu pierdem niciodată ocazia să ne lăudăm cu școala de medicină clujeană?

E posibil să nu existe o varianta de backup la un spital clujean universitar atunci când apar astfel de urgențe de sărbători?

Deputatul Emanuel Ungureanu a fost sunat de tatal lui Stefan in 4 ianuarie 2019. Imediat, a facut cazul public pe pagina sa de Facebook.

„Am vorbit cu tatăl lui Ștefan acum câteva minute pentru a face un bilanț al modului în care s-au mobilizat de aseară medicii și structurile de specialitate din Ministerul Sănătății pentru a găsi soluții rapide și eficiente pentru acest copil grav bolnav.

Prima soluție și propunere concretă de ajutor a venit de la doctorul Costache.

Mai exact, Ștefan poate fi operat în data de 14 ianuarie de o echipă de medici englezi din Bristol care vor opera gratuit pe cord mai mulți copii cu grave malformații în Clinica Polisano din Sibiu.

Aș vrea să apreciez zecile de mesaje venite din partea unor părinți care au trecut prin același necaz cu copilul lor și au propus soluții pragmatice și rapide pentru salvarea lui Ștefan”, scrie Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR menționează că Ministerul Sănătății a luat legătura cu familia bebelușului și cu medicii neonatologi. Via Cluj TV urmareste subiectul. Vom reveni.

banner