banner

Beethoven celebrat la Cluj prin artă și construcții în Minecraft

1

În 16 decembrie se împlinesc 250 de ani de la nașterea marelui compozitor Ludwig van Beethoven. Cu această ocazie, o școală din Cluj, Liceul Teoretic ”Elf”, împreună cu Muzeul de Artă Cluj organizează o expoziție cu obiecte de patrimoniu, în care vor fi expuse un bust în bronz al lui Dimitrie Paciurea și două grafici. Expoziția este și fizică și online, pe www.cooltura.elf.ro.

Însă Beethoven este celebrat și printr-o serie de competiții inedite, care se adresează tuturor liceele teoretice din Cluj. Una dintre ele are o secțiune de arte plastice: o provocare în care participanții creează un comic book cu tema Simfonia a 5-a.

Există și o competiție muzicală, pe tema lui Beethoven, dar și un concurs literar, în care copiii pot trimite înregistrări audio și video cu textele create de ei.

Însă unul dintre cele mai inedite forme în care este celebrat Beethoven este cel în care copiii sunt provocați să creeze în Minecraft clădiri în care marelui compozitor i-ar plăcea să își audă muzica.

Vă invităm să aflați amănunte despre Beethoven 250 de la prof. Ioan Gînscă de la Liceul Teoretic ”Elf”, invitat în emisiunea România via Cluj.

banner