Bisericile Ortodoxă și Greco-Catolică susțin financiar Clinica de Oncologie Pediatrică

0

Clinica de Oncologie Pediatrică din cadrul Institutului Oncologic din Cluj a primit o donație în valoare de 40.000 de lei. Jumătate din sumă a fost oferită de Fundația Transilvania Leaders, care reunește reprezentanți ai societății civile, mediului de afaceri și ai universităților clujene. Mitropolia Ortodoxă a Clujului, Maramureșului și Sălajului a contribuit cu un sfert din suma donată, iar celălalt sfert a fost oferit de Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla.

Cecurile cu sumele respective au fost înmânate directorului Institutului Oncologic din Cluj, Cătălin Vlad, de către profesorul Marius Bojiță, reprezentant al Fundației Transilvania Leaders, de către mitropolitul ortodox al Clujului, Maramureșului și Sălajului, IPS Andrei Andreicuț, și de episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Claudiu Lucian Pop.

Donația a fost oferită în cadrul unui concert caritabil, organizat la Centrul Cultural Casino, în care au cântat corul Facultății de Teologie Ortodoxă, corala Congregației Surorilor Maicii Domnului din Biserica Greco-Catolică, precum și un cor format din reprezentanți ai Ministerului de Interne. Acest eveniment a fost și un prilej pentru a-i comemora pe eroii Revoluției anticomuniste din 1989, au spus, în discursurile lor, reprezentantul Fundației Transilvania Leaders, profesorul Vasile Pușcaș, și primarul Clujului, Emil Boc.

Evenimentul s-a încheiat cu o colindă cântată la unison de toți cei prezenți.