Bucovina, o experiență la înălțime – Descoperă România via Wens!

0

Weekendul acesta, te ducem din Fundu Moldovei… la Palma, ne dăm cu tiroliana, dar și cu mocănița și ATV-ul, stăm cu ochii pe Ceahlău. Unde? În Bucovina, bineînțeles! Fă-ți bagajele, începe România via Wens!

Bucovina e o stare de spirit. Și pentru că tocmai de o schimbare de spirit și de atmosferă avem cu toții nevoie, în aceste zile, ne-am gândit să îți propunem să vezi Bucovina altfel. Sigur, Rarăul, Putna, Voronețul și alte mănăstiri din zonă, Ștefan cel Mare și Cetatea de Scaun și toate comorile incluse în patrimoniul Mondial UNESCO sunt clar de văzut în Bucovina. Însă noi ne-am gândit să își propunem și un traseu prin de adrenalină.

Tiroliana de la Palma

Așa că vrem să te ducem la Palma. Nu de Mallorca, ci în localitatea Palma din Bucovina. Cu siguranță te vei întreba ce semnificație are statuia care poartă același nume cu cel al localității. Palma simbolizeaza un moment important petrecut în acest loc în anul 1968. Două echipe de constructori de drumuri, venind din direcții opuse, atunci cand s-au întâlnit și-au strâns mâna, ca semn al bucuriei si reușitei lor comune.

La Palma te poți da pe cea mai lungă tiroliană din țară. Vei coborî cu o viteză amețitoare, de 100km/h.  Dacă este o zi însorită, priveliștea de sus, spre Obcinile Bucovinei sau spre Ceahlău, îți dă senzația ca te-ai suit pe acoperișul lumii. După ce contempli aceste frumuseți, pregătește-te pentru 60 de secunde de adrenalină maximă. Nu-ți face griji, siguranța este pe primul loc. Oamenii de acolo sunt atenți la detalii și-ți fac cel mai bun instructaj pentru ca tu să fii în siguranță.

Ai posibilitatea unei coborâri standard sau unei coborâri pe burtă, pentru a putea să filmezi sau să fotografiezi. La întoarcere vei fi adus de unul din mijloacele de transport ale companiei. Este permis accesul persoanelor peste 7 ani, care au o greutate cuprinsă între 30-120 kg.

Mocănița Huțulca

Din cer, cobori pe pământ și apoi te urci în tren. La Moldovița, Mocănița Huțulca te va purta prin locuri de poveste. Pe o durată de aproximativ trei ore, Mocănița Huțulca te va purta într-un loc mai puțin cunoscut, pe tărâmul de poveste al huțulilor, mândri etnici ucraineni.

De asemenea, vei mai putea opta pentru trasee de bicicletă, hiking, ATV sau Buggy, cățărări sau drumeții.

În apropiere de mocanita Huțulca vei descoperi Mănăstirea Moldovița, Muzeul Satului Moldovița sau binecunoscutul Muzeul de ouă încondeiate, cu cele peste 1600 de ouă unicat.

De la Palma, ajungem în Fundu Moldovei. Nu este o metaforă, chiar așa se numește localitatea unde este cazarea noastră (Casa Baciu). De aici începe explorarea ținutului mănăstirilor. După atâta adrenalină, ai nevoie și de odihnă și să te simți ca în Rai.

În Fundu Moldovei ai posibilitatea să faci plimbări cu trăsura, să pescuiești, să practici sporturi pe terenul amenajat. De vrei poți să înoți în piscină, sau să te plimbi cu bicicletele, ori pur și simplu să stai tolănit în hamac. Dacă vremea nu este generoasă, ai la dispoziție tot felul de jocuri de interior, dar și o saună și masaj.

În speranța că ți-am făcut poftă de Bucovina, te invităm să descoperi și alte locuri deosebite din România, pentru că frumusețea NU este doar în ochii privitorului. Descoperă România via Wens!