Silvășan, despre plecarea lui Jordan Taylor: “Așa am considerat eu că este mai bine pentru viitorul echipei”

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au câștigat vineri, 18 noiembrie, pe teren propriu, duelul cu formația CSM Târgu Jiu, scor 92-62, și sunt neînvinși în primele cinci etape din Liga Națională de Baschet Masculin. Cu două zile înaintea acestei partide, clubul clujean a anunțat încetarea contractului lui Jordan Taylor, unul dintre cei mai eficienți jucători ai echipei în debutul noului sezon competițional.

La finalul confruntării din BT Arena, antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan, a evaluat jocul elevilor săi și a vorbit despre motivele care au stat în spatele deciziei de excludere a jucătorului american din lot. Declarațiile acestuia sunt disponibile în materialul de mai jos.

Așa am considerat eu că este mai bine pentru viitorul parcurs al echipei, din motive ce țin de vestiarul nostru și de familia noastră, pe care nu o să vi le spun acum. […] Gordic este un jucător extrem de bun pentru echipă. Nu are absolut nicio problemă dacă el dă zero puncte, iar echipa câștigă. Este un jucător cu mare experiență, pe care mi l-am dorit foarte mult. Îmi place ce văd la el, avem răbdare să își intre în ritm și sunt convins că ne va ajuta foarte mult”, a declarat Mihai Silvășan.

Nemanja Gordic, înlocuitorul lui Taylor, fără puncte marcate la debut

Cu patru zile înaintea anunțului cu privire la plecarea americanului, campioana României l-a transferat pe Nemanja Gordic, cel mai bun marcator din istoria Ligii Adriatice, care îl înlocuiește pe Taylor pe poziția de conducător de joc. Totuși, la meciul de debut în fața fanilor clujeni, acesta a fost singurul jucător din formația gazdă care nu a reușit să înscrie pe tabela de marcaj.

U-BT Cluj-Napoca a punctat prin următorii jucători: Stefan Bircevic (18), Victor Sanders (13), Patrick Richard (12), Karel Guzman (11), Emanuel Cățe (9), Leo Meindl (8), Nandor Kuti (7), Andrija Stipanovic (6), David Lăpuște (5), Modibo Diaby (2), respectiv Eduard Roschnafsky (1). Totodată, Bircevic a fost desemnat cel mai bun jucător al meciului.

Pentru elevii lui Mihai Silvășan, urmează, tot pe teren propriu, duelul care le poate aduce cea de-a doua victorie din grupele EuroCup. Acesta va avea loc împotriva formației italiene Germani Brescia, miercuri, 23 noiembrie, de la ora 19:30.

VEZI ȘI:

Jordan Taylor și-a încetat brusc contractul cu U-BT Cluj-Napoca – ce a anunțat clubul

Campioana României, învinsă în ultimele secunde de Reyer Veneția, în fața fanilor din BT Arena

U-BT Cluj-Napoca, în fața celui de-al patrulea duel din EuroCup – ce a declarat Mihai Silvășan