Bunicii care au grijă de nepoți ar putea primi bani de la bugetul de stat – proiect de lege discutat în Parlament

0

Persoanele care au grijă de nepoții lor ar putea primi câte 1500 de lei de la bugetul de stat, chiar dacă, în acest moment, “meseria de bunic” este voluntară. Proiectul de lege este dezbătut în cadrului Comisiei pentru Muncă, una dintre comisiile Camerei Deputaților din Parlamentul României, potrivit ClujToday.ro.

Deocamdată, liderii comisiei eu decis să amâne luarea deciziei cu două săptămâni. Proiectul legislativ are susținere din partea mai multor partide, în special a reprezentanților UDMR, PNL, respectiv PSD. România se confruntă cu o scădere a natalității, deoarece părinții nu mai au suficiente resurse pentru a angaja babysitteri. De asemenea, vorbim și despre bunici care, deși nu au ieșit la pensie, au renunțat la salariu tocmai pentru a avea grijă de nepoții lor.

În următoarele zile, proiectul va fi discutat din nou în Camera Deputaților, în vederea obținerii unui vot pozitiv. Important de precizat este și faptul că, în Senat, acesta a trecut tacit, ceea ce înseamnă că a fost aprobat fără mari probleme.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Cel mai mare buget din istoria Floreștiului – USR a depus șase amendamente

Peste 300 de clujeni au învățat să acorde primul ajutor, la Maratonul Resuscitării 2023

Începe descentralizarea banilor europeni – Programul Operațional Regional, administrat de la Cluj, nu de la București