Bursă de 2500 de euro pentru cineaști, jurnaliști și critici de film

1

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a lansat o nouă ediție a Bursei Alex. Leo Șerban, un proiect dedicat cineaștilor, jurnaliștilor și criticilor de film din România. Suma de 2500 de euro va fi obținută de câștigător în urmă unui proces de selecție, pe baza unui dosarelor de aplicație ale candidaților.  

Pentru înscrierea în concurs, sunt eligibile proiectele de lungmetraj, fictive sau documentare, aflate în fază de dezvoltare sau de pre-producție, respectiv proiectele editoriale, axate pe cinema, sub formă de carte, revistă, website, emisiune, blog etc.

Înscrierile candidaților vor avea loc până în data de 1 mai 2022, prin completarea formularului disponibil AICI. Dosarele trebuie să cuprindă descrierea proiectului, o scrisoare de motivație și CV-ul participantului.

1000 de euro pentru un actor cu vârsta până în 35 de ani

Pe lângă bursa destinată producătorilor, proiectul va premia, cu suma de 1000 de euro, performanța unui actor român cu vârsta mai mică de 35 de ani, care s-a remarcat într-un film de scurtmetraj sau de lungmetraj, lansat în anul 2021.

Proiectul câștigător al bursei de 2500 de euro va fi premiat în cadrul galei de închidere a celei de-a 21-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania. De asemenea, TIFF a anunțat că își propune, ulterior, să contribuie, prin programele derulate, la realizarea producției câștigătoare a bursei.

Este ce-a de-a opta ediție a proiectului care omagiază unul dintre cei apreciați critici de film români, iar bursele din acest an vor fi oferite în parteneriat cu Conceptual Lab by Theo Nissim. Pe lângă premiile în bani, câștigătorilor le sunt oferite și invitații la Zilele Filmului Românesc de la TIFF.

VEZI ȘI:

Expoziție de benzi desenate, dedicată responsabilității civice, la Cluj-Napoca

Peste 5000 de locuri de cazare, disponibile la Untold în 2022

Concert Stradivarius pentru susținerea Filarmonicii din Chișinău

banner