Concert Stradivarius pentru susținerea Filarmonicii din Chișinău

1

Un român, un rus și un ucrainean… Nu, nu este începutul unui banc, ci începutul unei povești emoționante, în care tineri muzicieni cu activitate în întreaga Europă susțin la Cluj un concert caritabil în folosul Filarmonicii Naționale din Chișinău. Sediul filarmonicii din Chișinău a fost devastat de un incendiu teribil, iar această prestigioasă instituție muzicală a rămas fără casă.

Pentru că prietenul la nevoie se cunoaște, membrii clubului Rotary Hoia din Cluj-Napoca au decis să contribuie la refacerea sediului Filarmonicii din Chișinău. Așa s-a născut ideea concertului caritabil ”Uniți prin muzică”, programat azi, de la ora 19.00, în casa Filarmonicii de Stat Transilvania: sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

La concert vor fi aduse și instrumente create de marele lutier Stradivarius. Pe scenă vor urca muzicieni precum românul Ion Storojenco, rusul Nikita Gerkusov și ucraineanul Kirill Maximov. Limbajul muzicii este universal, iar acest concert arată că există umanitate și prietenie și dincolo de ororile războiului din Ucraina, spune Ion Storojenco.

Acest concert are loc cu o zi înainte de gestul emoționant al Papei Francisc, care va consacra Rusia și Ucraina Inimii Neprihănite a Sfintei Fecioare Maria, precum și cu câteva zile înainte de aniversarea Unirii Basarabiei cu Regatul României, spune reprezentantul clubului Rotary Hoia, Dorin Zăgrean, prezent în emisiunea România Via Cluj.


banner