Calificarea CFR Cluj în Conference League va fi decisă în returul cu Adana Demirspor, care a anunțat că își vinde vedeta

0
Foto: Gazeta Sporturilor

După o primă repriză excelentă, CFR Cluj a făcut remiză cu Adana Demirspor, cu rezultatul 1-1, în prima manșă a turului doi din preliminariile Conference League. Italianul Mandorlini l-a înlocuit pe „Bursucul” Petrescu și a recreat într-un timp-record o echipă bună. Nu îndeajuns de bună ca să le învingă pe vedetele turcilor, însă returul va porni de la egalitate și vișiniii pot crede în calificare, scrie GP.

Cu antrenor nou și cu o jumătate din lot modificată, Clujul tot se descurcă împotriva Adanei Demirspor, un club bogat chiar și în perioada aceasta în care formațiile din Turcia suferă din cauza prăbușirii monedei naționale.

CFR a avut și un pic de noroc când a înscris Betancor, spaniolul a pus piciorul mai mult dintr-un reflex decât din știință și din dorința de a lovi balonul într-un fel anume, dar gestul lui a deviat în plasă mingea pe care o șutase Camora și pe care o mai atinsese un pic și Avounou. Avounou, Tachtsidis, Ajeti, Ziv Morgan, Kresic sunt oameni care abia se cunosc între ei după nume, însă Mandorlini reușește să-i asambleze într-o echipă închegată. În niciun caz n-ai spune că vișiniii sunt eterogeni, adunați în vara aceasta!

Foto: CFR 1907 Cluj

Oaspeții profită uneori de momentele dese în care domină și își creează și ei câteva ocazii. Clujul rezistă, deși Răzvan Sava nu e un portar la fel de bun, de experimentat și de sigur cum era Scuffet. Schimbarea din poartă pare să fie singura pierdere adevărată pe care a suferit-o CFR în vara aceasta. Nu se vede că lipsesc Andrei Burcă, Boateng, Yuri. Mandorlini și conducătorii au reușit să recruteze fotbaliști liberi de contracte care s-au adaptat instantaneu.

Spre finalul meciului, antrenorul italian e obligat să-și subțieze echipa, el schimbă jucători care încă nu pot rezista într-o partidă întreagă, deoarece au venit și au intrat direct în meciuri, fără să fi beneficiat de o perioadă pentru o pregătire normală. Mandorlini îi scoate pe Ajeti și pe Tachtsidis și cu apărarea șubrezită încasează un gol de la Stambouli.

Faza a conținut și o întâmplare, căpitanul Adanei i-a pasat lui Ndiaye, care a întors balonul spectaculos, cu călcâiul, fără să-și fi propus așa ceva. Atacantul era în alergare și, pur și simplu, i-a sărit mingea din câlcăi perfect pentru Stambouli, care a plasat perfect șutul.

Imediat, Camora a ratat o șansă foarte bună, el a trimis mingea în diagonală și portarul turcilor a respins-o greu de lângă bară. Scenariul plin, cu multe faze importante, a continuat cu o ratare imensă a lui Nani, portughezul legendar ajuns la aproape 37 de ani.

Nume mari pe care Adana își permite să le recruteze. Colecția aceasta de vedete a testat noua formație a lui Mandorlini și concluzia este că vișiniii arată neașteptat de bine. Sigur, returul va fi complicat. Și e posibil ca ei să nu se califice în grupele Conference și să rateze astfel șase sau șapte milioane de euro, premiile pe care le-ar încasa dacă ar trece peste toate preliminariile. Echipa arată însă ca una capabilă să recâștige titlul din Liga 1, cu condiția ca societatea să fie în stare să plătească salariile și fără bonusurile pe care le-ar încasa din partea UEFA.

Adana Demirspor își vinde vedeta, după meciul cu CFR Cluj

Joi seară, la scurt timp după fluierul final, Murat Sancak a anunțat că Adana Demirspor îl va ceda pe Henry Onyekuru (26 de ani), scrie Digi Sport. Nigerianul este, conform Transfermarkt, cel mai valoros fotbalist din lotul echipei, cotat la 5,5 milioane de euro.

“Onyekuru cel mai probabil nu va mai fi cu noi (n.r la retur). Astăzi a venit o ofertă finală pe numele său și o vom evalua ca atare. Cel mai probabil va pleca. Nu avem nevoie de el oricum. Îi avem pe Akintola, Sari, Nani și Erdogan, nu ducem lipsă din acest punct de vedere. Dacă, dacă găsim un jucător bun, care ni se potrivește, îl vom lua în considerare”, a spus președintele Adanei, conform presei din Turcia.

VEZI ȘI:

CFR Cluj debutează în Conference League – Andrea Mandorlini: „Sperăm să fie stadionul plin”

CFR Cluj a reușit un nou transfer: vezi care e al 12-lea jucător care sosește în Gruia

Al treilea tur preliminar al UEFA Conference League: CFR Cluj a aflat împotriva cui ar putea juca

 

 

 

banner