Campanie de Crăciun pentru copiii nevoiași și pentru pacienții din Cluj-Napoca – vezi cum te poți implica

0

Un proiect caritabil le oferă șansa tuturor persoanelor binevoitoare să fie „Moș Crăciun”, atât pentru copiii proveniți din medii defavorizate, cât și pentru pacienții internați în spitalele din Cluj-Napoca. Prin intermediul campaniei „Dăruind, vei dobândi”, donatorii au posibilitatea de a alege chiar ei cauza pe care vor să o susțină cu diverse cadouri specifice sărbătorilor de iarnă. 

Inițiativa aparține filialei din Cluj-Napoca a Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) și are loc în perioada 20 noiembrie – 11 decembrie.

Reprezentanții ASCOR au creat o listă cu obiectele care trebuie incluse într-un cadou confecționat cu ajutorul unei cutii de dimensiunea celei de pantofi. Pe lângă cele menționate mai jos, donatorii pot opta și pentru alte obiecte, cu excepția celor perisabile, a sticlelor cu lichide sau a altor produse care pot fi afectate de frig/îngheț.

Cadourile nu pot conține sume de bani – ce obiecte trebuie incluse

De asemenea, membrii asociației au precizat, în mod categoric, faptul că pachetele nu trebuie să conțină sume de bani. Astfel, într-un cadou, beneficiarii vor regăsi cel puțin câte un produs din următoarele categorii de daruri:

  • obiecte de uz personal (periuță de dinți, săpun, șampon, gel de duș etc.)
  • obiecte educative (abecedar, enciclopedie, atlas, carte de activități etc.)
  • dulciuri (bomboane, ciocolată, jeleuri etc.)
  • jucării sau obiecte practice (ex: căciulă, mănuși, șosete, ghetuțe etc.)

Care sunt pașii pentru realizarea și oferirea unui cadou – vezi tutorial

Din tabelul cu beneficiarii, care poate fi consultat AICI, poți alege unul sau mai mulți copii pentru care să donezi. În dreptul fiecărui copil ales, trebuie să scrii un comentariu cu numele tău, comentariu care va primi, ulterior, confirmarea voluntarilor. Pentru mai multe informații, poți urmări videoclipul demonstrativ de AICI.

Cadoul va fi decorat cu hârtie de împachetat, apoi sigilat cu scotch. Pune pe capac un bilețel cu numele tău, cu vârsta și sexul copilului, respectiv cu mențiunea nevoilor speciale ale acestuia, în cazul în care ele există.  

Pachetele pot fi lăsate zilnic, în intervalul orar 07:00-23:00, la Bisericuța Studenților, din strada B.P. Hașdeu, nr. 45, la etaj, în anticamera corului. În cazul în care, din motive obiective, nu poți duce personal pachetul, ai posibilitatea de a apela la una dintre următoarele persoane de contact: Florina – 0725 398 147, Alexandra – 0732 084 372, respectiv Florin – 0743 077 372.

De asemenea, cadourile pot fi trimise și prin Fan Courier, în filiala din Cluj-Napoca, de pe str. Ciobanului, nr. 9, cod poștal 400535, destinatar: Maria Pop, telefon: 0748 453 750.

Nu ai timp să pregătești și să aduci un cadou – poți dona de la distanță

Persoanele care nu se află în Cluj-Napoca sau nu dispun de timpul necesar pregătirii unui pachet, pot dona, pentru pregătirea unuia, în contul bancar ASCOR Cluj-Napoca, deschis la Banca Transilvania: IBAN – RO13BTRLRONCRT0297146604.

„Banii strânși în cont vor ajuta nu doar copiii din campanie, ci și persoanele bolnave, internate în perioada Crăciunului în spitalele din Cluj-Napoca, cărora le pregătim pachete speciale. […] Așteptăm cadourile dvs. pe tot parcursul campaniei, astfel încât să le putem livra treptat către copii. Dacă le vom primi încă de la început, ne veți ajuta să evităm suprasolicitarea de la finalul campaniei”, este precizat în anunțul de pe pagina de Facebook ASCOR Cluj-Napoca.

Lansarea campaniei “Dăruind, vei dobândi” a avut loc în anul 2020, iar, din acel moment, voluntarii asociației au reușit să ducă, cu ocazia de sărbătorilor de Crăciun, daruri pentru aproape 1500 de copii.