Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca va fi alimentat cu energie verde – află despre ce e vorba

0

Pe căsuțele amenajate în cadrul Târgului de Crăciun din Cluj-Napoca au fost montate, în premieră pentru un eveniment public clujean, panouri solare fotovoltaice, care au rolul de a reduce semnificativ costurile generate de consumul de energie. Deschiderea oficială a târgului va avea loc vineri, 18 decembrie, zi în care va fi aprins iluminatul festiv din Piața Unirii, iar trupa Voltaj va susține un concert în fața fanilor clujeni. Mai multe detalii, disponibile AICI.

Anunțul a fost făcut public de viceprimarul muncipiului, Dan Ștefan Tarcea, pe pagina personală de Facebook, într-o postare prin care acesta precizează că “Sunt primii pași în dezvoltarea conceptului de organizare sustenabilă din punct de vedere al eficienței energetice a unui eveniment public”.

Modul de funcționare al unui panou fotovoltaic este destul de simplu. Practic, panourile absorb celulele solare, le transformă în energie electrică și stochează excesul de energie, astfel încât acesta poate fi utilizat pe timpul nopții. Acestea garantează proprietarilor independența energetică și, totodată, reduc semnificativ facturile la curent electric, deoarece asigură acces nelimitat la electricitate electrică.

Voltaj deschide Târgul de Crăciun 2022 – ce evenimente vor avea loc

În prima zi a evenimentului, după aprinderea iluminatului festiv al târgului, trupa Voltaj va urca pe scena amplasată în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Concertul este programat la ora 19:15, iar accesul publicului este gratuit.

De asemenea, pe tot parcursul serii, căsuța lui Moș Crăciun va fi deschisă pentru fotografii și relaxare, iar roata panoramică, cu o înălțime de 30 de metri, și caruselul vor completa atmosfera de poveste.

Târgul de Crăciun va fi deschis, de luni până vineri, în intervalul orar 11:00-22:00, respectiv în weekend, între orele 11:00-22:30, până în data de 31 decembrie.

VEZI ȘI:

Voltaj deschide ediția 2022 a Târgului de Crăciun – Află care este programul complet

Târg de Crăciun, în Florești – Află când se deschide

A mai rămas o săptămână până la deschiderea Târgului de Crăciun din Cluj-Napoca – care sunt atracțiile principale

banner