O tănâră studentă din Cluj-Napoca are nevoie de 11 000 de euro pentru operația unei tumori pe creier – află cum poți dona

0

O tânără studentă din Cluj-Napoca, în vârstă de 19 ani, a fost recent diagnosticată cu o tumoare pe creier și urmează să fie operată înaintea sărbătorilor de Crăciun. Este vorba de Krisztina Nyegran, studentă în anul I la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB). Reprezentanții facultății, atât studenți, cât și cadre didactice, s-au mobilizat imediat cum au auzit vestea și au pus bazele unei campanii de strângere de fonduri pentru această cauză umanitară.

“Mișcarea FSPACallTogether a luat naștere din dorința de a ajuta cauza colegei noastre. Dat fiind faptul că, în facultatea noastră, sunt formați viitori oameni de comunicare, de PR și jurnaliști, toate abilitățile noastre au putut fi puse la un loc pentru demararea acestui proiect, ale cărui rezultate nu întârzie să apară. […] Suntem mai mult decât bucuroși atunci când vedem inițiativele studenților și ne simțim copleșiți de dorința lor de a ajuta.

“Toată familia FSPAC se implică, de la decan, până la studenți”

Când spunem că toată familia FSPAC se implică în această mișcare, nu exagerăm. De la decan și doctoranzi, până la profesori și studenți, cu toții facem tot ce ne stă în putere, astfel încât această strângere de fonduri să fie susținută de cât mai mulți oameni. […] Doresc să le mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat până acum, atât membrilor facultății noastre, cât și trusturilor media, care au răspândit rapid vestea. FSPACallTogether este dovada clară că noua generație este, cu adevărat, schimbarea”, a precizat, pentru Via Cluj Tv, unul dintre fondatorii proiectului, drd. Oana Rațiu.

Toate costurile operației ajung la suma de 11 mii de euro, iar persoanele responsabile de promovarea campaniei fac apel către membrii comunității clujene și către toți cei care doresc să ajute această cauză nobilă. De asemenea, a fost creată și o pagină de Facebook, intitulată “FSPACallTogether”, pentru ajutorul Krisztinei și pentru viitoare cauze de acest gen.

Totodată, mai mulți clujeni au format și un grup pe Facebook, numit “Dăruim împreună pentru Nyegran Krisztina”, în care membrii acestuia scot la licitație diverse produse vestimentare, cosmetice, decorative sau altfel de servicii, pentru a strânge bani, care, ulterior, vor fi transferați în conturile pentru operația tinerei studente. Cei interesați se pot alătura grupului prin accesarea link-ului de AICI.

Cum puteți dona pentru operația Krisztinei – conturi în lei și în euro

Persoanele dornice să facă o donație pentru operația Krisztinei pot depune sume de bani atât în conturile mamei sale, deschise, în lei și în euro, pe aplicația Revolut, cât și în contul personal, deschis la Banca Transilvania. Datele acestora sunt disponibile aici:

  • RO68BREL0005519474240100 Revolut (cont în lei) – ILDIKO NYEGRAN
  • LT143250003816019975 Revolut (cont în euro) – ILDIKO NYEGRAN
  • RO67BTRLRONCRT0468603802 Banca Transilvania – KRISZTINA NYEGRAN

Reprezentanții facultății au anunțat și evenimentul care va încheia campania de strângere de fonduri. Este vorba despre o reprezentație specială, în cadrul concertului de colinde FSPAC, prin intermediul căreia participanții vor putea dona pentru operația Krisztinei. Data la care acesta va fi programat urmează să fie publicată pe pagina de Facebook a comunității.

VEZI ȘI:

Ziua Săracului: Serviciul de Ajutor Maltez a strâns donații pentru persoanele aflate în nevoie

Ai haine pe care nu le mai folosești? Vino cu ele la târgul din Cluj-Napoca și ajută o cauză nobilă

Un tir cu donații din Italia pentru refugiații ucraineni a ajuns la Cluj

banner