Cancerul colorectal poate fi prevenit – află cum, de la Doctor online

0

Cancerul colorectal este al treilea tip de cancer ca frecvență, atât la bărbați, cât și la femei. La nivel european, această boală reprezintă 13% din totalul cazurilor de cancer.

Specialiștii spun că există două cauze principale ale declanșării cancerului colorectal: moștenirea genetică (factorul ereditar) și condițiile sau stilul de viață.

La capitolul stil de viață, studiile fac referire, în special la dietă: un regim bogat în grăsimi și glucide, o dietă bogată în carne roșie, sunt factori de risc în acestui tip de cancer.

Un alt factor de risc este modul de preparare al alimentelor pentru apariția cancerului colorectal. Carnea afumată, prepararea cu foarte mulți conservanți și aditivi, prăjirea intensă a cărnii favorizează, și ele, apariția acestui tip de cancer.

Aflați de la dr. Monica Groza, medic specialist oncologie medicală la Institutul Oncologic ”Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca, metodele de prevenție, dar și factorii de risc ai acestei boli.

Această ediție a Doctor online este realizată în parteneriat cu Institutul Oncologic ”Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca și cu sprijinul Roche România.