Cancerul de col uterin și accesul la terapiile inovatoare

0

Cancerul de col uterin este pe locul trei în România, ca incidență, după cancerul de sân și cel colo-rectal și pe locul patru în toată lumea. La nivel global, sunt înregistrate 570.000 de cazuri noi în fiecare an, potrivit ultimelor statistici în domeniu, publicate anul trecut.

România se află pe primele locuri în Europa la incidență și mortalitate din această cauză. Este vorba despre 50-56.000 de cazuri de cancer de col uterin. Una dintre principalele cauze pentru care mortalitatea este foarte ridicată, în cazul acestui fel de cancer este și diagnosticarea tardivă.

Despre diagnoză, ultimele tratamente inovative, urmări ale tratamentelor, dar și profilaxie, aflați mai multe de la dr. Ovidiu Florin Coza, medic primar Radioterapie, medic specialist Oncologie Medicală la IOCN, șef de lucrări la Universitatea de Medicină Iuliu Hațieganu, invitat la Doctor Online.

Urmăriți o emisiune realizată în colaborare cu Roche România și în parteneriat cu Institutul Oncologic ”prof. dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca.

banner