Care sunt perspectivele monarhiei în România?

0

Ne aflăm într-o perioadă dificilă, în care subiectele politice nu sunt doar teoretice, ci sunt strâns legate de viața noastră de zi cu zi.

Abordăm un subiect care ne duce înapoi în istorie, dar, de fapt, aduce istoria în prezent. Este vorba despre monarhia în România. Este revenirea României la monarhie un subiect actual și de viitor?

Urmăriți o interesantă discuție cu Sebastian Baciu, de la Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei și Dan Dumitrana, fondatorul Coralei Regale Transilvane.

Ce rol mai are Familia Regală în România, care este, potrivit Constituției, o republică?

”Familia Regală și asumat foarte bine rolul de lider și de promotor al valorilor Casei regale a României care, știm, dintotdeauna au fost unele foarte îndreptățite să conducă această națiune, înspre un viitor mai luminos. Cred că Majestatea Sa, Regina Margareta a reușit foarte bine să își asume rolul de vector în comunicarea Casei Regale a României și a ieșit foarte mult în întâmpinarea problemelor cu care s-a confruntat România. Totodată, am văzut prin comunicarea pe care a avut-o prin posturile de radio, prin posturile de televiziune, ca acțiuni civice, acțiuni filantropice, ea fiind președinta Crucii Roșii din România, au ajutat foarte mult persoanele în vârstă, seniorii, au ajutat foarte mult cazurile în care anumite persoane defavorizate au rămas într-o incapacitate de a-și duce traiul și eu cred că Majestatea sa a avut un rol primordial”, a spus la Via Cluj TV Sebastian Baciu.

”Eu aș spune și cred că identitatea noastră ca români este o identitate regală. Nu avem voie să uităm niciodată ce a făcut Regele Carol I pentru România modernă, ce a făcut Ferdinand I pentru întregirea României moderne. N-am voie să-l uităm pe Regele Mihai și actual pe regina Margareta”, a spus la România via Cluj artistul liric Dan Dumitrana.mo

banner