Care sunt scenariile luate în calcul pentru deschiderea noului an universitar – Ce spune decanul FSEGA, Răzvan V Mustață

0

Universitățile clujene analizează în această perioadă scenariile după care vor fi reluate cursurile de la 1 octombrie. Deciziile finale depind de evoluția pandemiei. Există trei tipuri de scenarii luate în calcul pentru începutul anului universitar. Cel mai probabil, deciziile vor fi luate de conducerile fiecărei facultăți în parte.

Începutul anului universitar va fi unul total neobișnuit. Fiecare facultate trebuie să ia toate măsurile sanitare pentru a organiza cursurile în deplină siguranță pentru studenți și pentru profesori, spune profesorul Răzvan V. Mustață, decanul celei mai mari facultăți din România, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Cel de-al treilea scenariu este cel de dorit, însă ultimele cifre referitoare la numărul de îmbolnăviri îl fac cel mai puțin probabil, mai spune decanul Răzvan V. Mustață.

În momentul de față, cel mai probabil scenariu pare să fie organizarea primului semestru exclusiv on-line și trecerea la un sistem hibrid din semestrul al II-lea. Reprezentanții universităților presupun că studenții vor reveni în amfiteatre și laboratoare după ce vor avansa cercetările legate de producerea de vaccinuri și medicamente împotriva coronavirusului.

banner