Câștigă CFR un nou titlu de campioană, retrogradează “U” Cluj? – o radiografie a sportului românesc, cu Ionuț Rada

0

Municipiul Cluj-Napoca are două echipe care evoluează în prima ligă a fotbalului românesc. Este vorba despre CFR Cluj, câștigătoarea ultimelor cinci ediții de campionat, respectiv Universitatea Cluj, una dintre cele mai iubite cluburi sportive din Transilvania, însă care a revenit în rândul celor mai bune formații după șapte ani de absență. La momentul actual, ceferiștii se află pe poziția secundă în clasamentul Superligii, în vreme ce “studenții” ocupă locul 14 și, deși mai sunt multe partide de disputat, sunt amenințați de retrogradare. 

Astfel, unele dintre cele mai populare întrebări de dezbatere ale suporterilor clujeni și nu numai sunt reprezentate de posibilitatea ca CFR Cluj să cucerească încă un trofeu al primei ligi și de capacitatea Universității Cluj de a se salva de la scenariul în care va face pasul înapoi în Liga 2. Totodată, cele două eterne rivale locale sunt calificate în sferturile de finală ale Cupei României, competiție în care se pot reduela în marea finală.

Invitat la Via Cluj Tv, în emisiunea România Via Cluj, fostul fotbalist profesionist Ionuț Rada, care a evoluat la echipe de top din campionatul românesc, precum Universitatea Craiova, Rapid și Steaua București, respectiv CFR Cluj, a evaluat situația actuală a sportului din țara noastră și a explicat care este viziunea sa pentru cea de-a doua parte a actualului sezon competițional de fotbal. Întregul material este disponibil mai jos.

“Merg și la meciurile de baschet din Cluj, le insuflu copiilor mei sportul”

Fostul fotbalist profesionist a precizat faptul că frecventează meciurile de baschet ale campioanei României, U-BT Cluj-Napoca, echipă care activează atât în Liga Națională, cât și în EuroCup, cea de-a doua competiție valorică de pe bătrânul continent. De asemenea, acesta a prezentat și propria sa viziune asupra planului de dezvoltare pentru sportul clujean.

“Am fost și la meciurile de baschet, îi duc și pe copii. Sunt iubitor de sport în primul rând și vreau să le insuflu copiilor mei ideea de competiție sportivă, ideea acestui spectacol sportiv pe care ni-l oferă echipele de fotbal sau de baschet. Am fost la câteva meciuri disputate aici, la Cluj, în Sala Polivalentă. Îmi place foarte mult atmosfera de acolo. […] M-aș bucura ca handbalul să fie mai dezvoltat, dar totul pleacă din școală. Ora de sport nu mai este văzută atât de importantă în cadrul școlii, de acolo se fac selecțiile spre sportul profesionist. Ar trebui încurajat sportul de masă cât mai mult, în special în rândul tinerei generații“, a explicat Ionuț Rada.

Totodată, în urmă cu aproape două săptămâni, Ionuț Rada a lansat, la Cluj-Napoca, cartea “Vreau să joc”, o autobiografie a vieții și carierei sale în lumea sportului rege. Mai multe informații despre acest subiect puteți afla din ediția precedentă a emisiunii în care a fost prezent sportivul.

VEZI ȘI:

O poveste despre viața de fotbalist profesionist – Ionuț Rada a lansat cartea dedicată carierei sale

Fostul fotbalist Ionuț Rada a lansat cartea “Vreau să joc” – ce mesaj transmite povestea sa

CFR Cluj, învinsă la ultima fază de FC Hermannstadt – campioana României nu reușește să încheie anul 2022 pe poziția de lider