Fostul fotbalist Ionuț Rada a lansat cartea “Vreau să joc” – ce mesaj transmite povestea sa

0

“Nimic nu se poate face peste noapte, dar, orice ar fi, să fie făcut cu plăcere” este unul dintre mesajele pe care fostul jucător profesionist de fotbal Ionuț Rada (40 de ani) îl transmite prin intermediul cărții “Vreau să joc”, o autobiografie a vieții și carierei sale în lumea sportului rege. Volumul a fost scris cu ajutorul fostului arbitru de fotbal Laurențiu Despina, care ocupă, în prezent, funcția de redactor la Radio România Constanța.  

Evenimentul de lansare a avut loc joi, 15 decembrie, la Cluj-Napoca, în prezența celor aproximativ 100 de invitați, mulți dintre aceștia juniori ai CS Transilvania Seeds, o asociație co-fondată de Ionuț Rada, care inițiază copiii în fotbal. Mesajele transmise către publicul larg de fostul jucător profesionist pot fi urmărite în materialul de mai jos.

Care a fost parcursul lui Ionuț Rada în cariera de fotbalist profesionist?

Ionuț Rada și-a început cariera de seniori în anul 2001, la echipa emblemă a orașului în care s-a născut, Universitatea Craiova, unde a evoluat timp de trei sezoane. Ulterior, acesta a făcut pasul spre Rapid București, club pentru care a acumulat 65 de prezențe și a reușit să se califice în sferturile de finală ale Cupei UEFA, actuala UEFA Europa League.

Fotbalistul a ajuns la Steaua București în anul 2007 și, alături de gruparea roș-albastră a reușit să își împlinească visul de a debuta în cea mai mare competiție a fotbalului european, UEFA Champions League. Trei ani mai târziu, Ionuț Rada a semnat cu CFR Cluj, club pentru care a evoluat cinci sezoane și a cucerit prima ligă în stagiunea 2011/2012.

În cariera internațională, acesta a evoluat pentru Al-Nasr SC (Dubai), Karlsruher SC  (Germania), respectiv AS Bari (Italia). În prezent, sportivul locuiește, împreună cu soția și cele două fiice, în Cluj-Napoca. De asemenea, Ionuț Rada a înființat platforma de antrenamente The Rada Way, pentru a ajuta publicul larg să ducă un stil de viață sănătos.

VEZI ȘI:

Clujenii, campioni europeni la minifotbal – echipa Gemina Cluj a câștigat turneul Euro Business Cup

Concertul caritabil al tinerilor clujeni pentru fiul fostului fotbalist de la CFR Cluj a fost un succes – câți bani s-au strâns

Emoții: Mircea Lucescu și Dan Petrescu se întâlnesc într-un meci caritabil dedicat refugiaților ucraineni