Cât costă dezinfecția blocurilor din Cluj-Napoca și CÂND va începe?

0

Primarul municipiului Cluj-Napoca a anunțat, în cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local (organizată în condiții speciale, online), rectificarea bugetului local cu 18,8 milioane de lei, pentru a putea face față cheltuielilor presupuse de lupta cu coronavirusul.

Astfel, din această sumă, 9,3 milioane de lei sunt asigurați de Ministerul Sănătății. Un milion de lei vor fi cheltuiți pentru dezinfecția tuturor blocurilor din oraș.

Această dezinfecție va avea loc de marți dimineața (31 martie), de la ora 9.00. În total, măsurile de combatere a răspândirii virusului la Cluj costă șapte milioane de lei, a precizat primarul Emil Boc.

Dezinfecția se va face pe casa scărilor și în alte spații comune, în intervalul orar 9.00-17.00. Lista cu adresele asociațiilor de proprietari unde se va face dezinfecția va fi actualizată zilnic pe site-ul Primăriei, www.primariaclujnapoca.ro, la secțiunea Administrație/Informații Publice/Comunicate. De asemenea, conducerea asociațiilor de proprietari unde se vor desfășura aceste acțiuni va fi anunțată cu o zi înainte cu privire la intervalul orar, modul de desfășurare a acțiunii, date referitoare la substanța folosită etc.

Monitorizarea desfășurării acestei activități se va face de către reprezentanți ai Primăriei, care vor însoți echipele prestatorului de servicii și vor efectua recepția lucrărilor.

În acest moment, în Cluj-Napoca, există 2.030 de blocuri cu câte cel puţin 20 de apartamente şi 3.795 de blocuri cu câte cel puțin 6 apartamente.

Primăria intenționează să monteze aparate care dispensează dezinfectant la intrarea în fiecare bloc din oraș. ”Din păcate acest proces va dura mai mult, pentru că nu găsim furnizori pentru astfel de aparate”, a precizat primarul Emil Boc.

Locatarii blocurilor sunt rugați să nu iasă din blocuri timp de 30 de minute, pentru ca dezinfecția să își facă efectul.

Un alt milion de lei a fost alocat Spitalului municipal Clujana, pentru cumpărarea de echipamente necesare de protecție, dar și pentru aparate de ventilație. Alți 500.000 de lei au fost alocați pentru cazarea personalului medical din Spitalul Clujana.

Tot un milion de lei au fost alocați pentru plata ajutoarelor sociale a cetățenilor municpiului care au nevoie de acest ajutor.

Vedeți AICI înregistrarea ședinței de azi.

#vestibune

banner