Cât de repede își poate reveni economia românească după pandemie – Ce spun experții FSEGA

0

Economia românească a fost puternic lovită de pandemia de coronavirus și de măsurile de distanțare socială impuse de autorități pentru combaterea virusului chinezesc. Situația este complicată deoarece nu avem de-a face cu o criză economică clasică, ci cu o criză sanitară, ce a provocat o criză economică, spune decanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Răzvan Mustață.

De aceea, previziunile legate de economie sunt greu de făcut, pentru că ele sunt legate de situația sanitară. La rândul său, conferențiarul universitar Flavius Rovinaru, cadru didactic al FSEGA, afirmă că, dacă autorităățile vor ține sub control componenta medicală, economia are șanse să își revină mai rapid.

Flavius Rovinaru afirmă că, în prezent, putem vorbi de o carantină economică. Aceasta a dus la declinul consumului, iar acest lucru a gripat principalul motor de creștere economică. De aceea, actuala pandemie poate aduce și oportunitatea schimbării modelului economiei românești.

Mai multe detalii, în emisiunea Business Cafe, moderată de Claudiu Pădurean.

banner