Cât vor plăti șoferii pentru benzină și motorină de la 1 ianuarie

0

Anul 2024 vine cu scumpiri la benzină și motorină. Accizele la carburanți vor crește anul viitor în două rânduri, și de la 1 ianuarie, și de la 1 iulie. Benzina se va scumpi, cumulat, doar din această cauză, în total cu 72 de bani pe litru, iar motorina cu 65 de bani pe litru.

De la 1 ianuarie, prețul unui litru de benzină va crește cu 29 de bani, în timp ce prețul unui litru de motorină va crește cu 26 de bani. Astfel, un plin de 50 de litri de benzină se va scumpi cu aproape 15 lei, în timp ce un plin de motorină se va scumpi cu aproximativ 13 lei.

Aceste scumpiri reprezintă doar efectul direct al creșterii accizelor la carburanți. Totodată, de la 1 iulie va urma o altă creștere a prețului carburanților. Benzina se va scumpi cu 43 de bani pe litru, în timp ce motorina se va scumpi cu 39 de bani pe litru.

Aceste scumpiri vor crește prețul unui plin de benzină cu peste 21 de lei, iar pe cel al unui plin de motorină cu aproape 20 de lei. La 1 iulie 2024, după creșterile cumulate ale accizelor la carburanți, șoferii vor plăti pentru un litru de benzină cu 72 de bani mai mult, în timp ce pentru un litru de motorină scumpirea va fi de 65 de bani, potrivit Digi24.

VEZI ȘI:

Revelion 2024 la Cluj-Napoca: concerte și spectacol de artificii în Piața Unirii

Banca Transilvania a cumpărat OTP Bank

Marcel Ciolacu: România intră din 2024 în spațiul Schengen

 

 

banner