Zeci de locuințe și beciuri inundate în Cluj, după furtună – A fost nevoie de 11 autospeciale și 13 motopompe

0

Ploaia torențială care a căzut vineri la Cluj-Napoca a inundat atât străzi, beciuri, case, garaje, dar și subsolul unui liceu din zona centrală. Pompierii de la Detașamentele 1 și 2 Cluj-Napoca, respectiv Dej și Huedin au intervenit pentru a evacua apa până în jurul orei 23:00.

Codul roșu de furtună s-a manifestat între orele 18:30 – 19:30 și a adus dezastru în Cluj-Napoca. Inițial, pompierii au transmis că au primit 46 de solicitări pentru subsoluri, curți, case și apartamente inundate, și alte solicitări pentru străzi inundate:

„Referitor la inundații, echipajele de la fiecare Detașament al ISU Cluj se află în aceste momente pe teren și desfășoară intervenții în Municipiul Cluj-Napoca. Până acum, s-au înregistrat 20 de solicitări pentru subsoluri inundate, 7 solicitări pentru case inundante și alte 7 solicitări pentru curți inundate. Totodată, sunt 12 apartamente inundate. De asemenea, intervenim pentru degajarea apei care a inundat subsolul Liceului Teoretic Avram Iancu. Misiunile au loc pe străzile 1 Decembrie 1918, Cireșilor, Tulcea, Locomotivei, Craiova, Eremia Grigorescu, Louis Pasteur, Trandafirilor, Piața Gării sau Răsăritului”, a anunțat ISU Cluj, vineri seara, în jurul ore 20:40.

Mai târziu în cursul nopții, ISU Cluj a transmis că pompierii au fost solicitați și în Turda. De asemenea, apa a intrat și în subsolul unui liceu din municipiu:

„Pompierii de la Detașamentele 1 și 2 Cluj-Napoca, respectiv Dej și Huedin, sunt pe punctul de a finaliza intervențiile produse în urma fenomenele meteorologice din această seară. Misiunile s-au desfășurat în Municipiul Cluj-Napoca, dar și în Turda, respectiv Mihai Viteazu. Echipajele noastre au gestionat următoarele solicitări:

– Un subsol de școală inundat la Liceul Teoretic Avram Iancu din Cluj-Napoca
– 5 beciuri inundate
– 8 subsoluri inundate
– O casă a scării inundată
– 7 apartamente inundate
– 3 curți inundate
– 3 garaje inundate
– O hală inundată
– 4 case inundate
– Pasaj Pietonal inundat în Piața Gării

Totodată, s-au raportat inundate străzile 1 Mai, Tulcea, Aurel Vlaicu și 1 Decembrie 1918. Forțele noastre au însumat 11 autospeciale, cu 12 motopompe transportabile și o motopompă remorcabilă”, a mai transmis ISU Cluj, noaptea trecută, în jurul orei 23:00.

VEZI ȘI:

Cluj: COD GALBEN de viituri și inundații – Sunt vizate mai multe râuri din partea de nord-vest a țării

Prea puține școli pentru câți copii se nasc în Cluj-Napoca – Va avea copilul tău loc?

Lacul Gheorgheni I se modernizează – Investiția este de aproape 2 milioane de euro

 

banner