Ce companii din industria prelucrătoare a Clujului au adunat afaceri de 12 miliarde de lei

0
Foto: Economica.net

Cele mai mari companii din industria prelucrătoare a județului Cluj au raportat în total o cifră de afaceri de 12 miliarde lei în 2022, potrivit datelor Registrului Comerţului. Liderul industriei prelucrătoare din Cluj este De’Longhi, cu afaceri de două miliarde lei. Compania face parte din grupul italian cu acelaşi nume, o afacere de familie cu o istorie de peste un secol.

Următorul jucător în clasament este Emerson, parte a concernului american Emerson, care a încheiat anul 2022 cu venituri de 1,3 miliarde lei. Clasamentul este completat de producătorul de medicamente Terapia, cu venituri de 1 miliard lei, potrivit Ziarul Financiar.

Industria prelucrătoare din Cluj este formată din jucători cu activitate în mai multe sectoare economice. Deşi la vârful clasamentului sectoarele care domină sunt fabricarea de aparate electrocasnice, a instrumentelor de navigaţie şi medicamente, industria prelucrătoare din Cluj numără şi fabrici din domeniul alimentar, cosmetice şi materiale de construcţii.

Din clasamentul celor mai mari fabrici din judeţul Cluj mai fac parte şi companii precum Rondocarton, producător de carton ondulat, Farmec, care activează în industria de cosmetice sau Cemacon, producător de materiale de construcţii.

VEZI ȘI:

UBB atrage noi cercetători de top din străinătate în UBBMed

Cum a fost la reuniunea festivă a clusterului Agro Transilvania

 

 

banner