Ce decizie a luat Alex Chipciu, după ce a fost sancționat cu 5000 de lei de către FRF

0

Alexandru Chipciu (34 de ani), unul dintre liderii vestiarului Universităţii Cluj, a fost amendat pentru declarațiile despre CSA Steaua date la finalul meciului din Cupa României. Steaua l-a reclamat pe mijlocaşul Universităţii Cluj la Comisia de Disciplină, iar acesta a primit un avertisment din partea forului de la Casa Fotbalului, dar și o amendă în valoare de 5.000 de lei. Deși și-a cerut scuze public la câteva zile după declarațiile care „au rupt” internetul, Chipciu tot a fost pedepsit, ceea ce l-a nemulțumit pe jucător.

Pe 28 septembrie, Steaua a fost învinsă de U Cluj în Cupa României, 1-3, chiar pe Ghencea. Alex Chipciu a avut un discurs extrem de dur la adresa Stelei, după ce a fost huiduit din plin de galeria „militarilor” în timpul partidei.

În timpul meciului, Chipciu, fost jucător la FCSB, a fost înjurat de ultrașii din Peluza Sud Steaua: „Chipciu, sclavul lui Gigi!” și „Chipciu, tu la Steaua nu ai jucat!” s-a scandat din peluza roș-albastră.

La conferința de presă de la finalul meciului, Alexandru Chipciu nu a rămas dator și le-a răspuns cu aceeași monedă fanilor Stelei.

„Dacă asta e Steaua, am luat-o razna, să îmi bag piciorul! Dacă eram copil, nu mai țineam cu Steaua. Dacă asta e Steaua, Doamne!.. Cum Steaua? Cu echipamentul ăla «fake» (n.r. – fals, în limba engleză)? Bătaie de joc în țara asta! Nu mă interesează, ei sunt sclavii Armatei! Eu am câștigat ceva măcar la viața mea”, a „tunat” Chipciu.

Steliștii au făcut plângere pe numele lui Chipciu la Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal, care a anunțat luni că l-a sancționat pe acesta cu suma de 5.000 de lei.

Mijlocașul lui U Cluj nu renunță însă la războiul cu fanii Stelei. După ce a aflat verdictul Comisiei de Disciplină, Chipciu a ieșit public și a spus ce are de gând să facă în viitorul apropiat. Concret, fotbalistul nu vrea să fie singura victimă și a anunțat că va intenta un proces celor de la CSA Steaua.

Fotbalistul cu 47 de selecții în naționala României vrea să dea în judecată clubul roș-albastru, aducând în prim plan scandările pe care fanii din Ghencea le-au adresat la adresa acestuia.

„Asta e decizia Comisiei și o accept. Acum, după ce am aflat verdictul, următoarea acțiune este să deschid un proces împotriva celor de acolo pentru injuriile aduse de galeria lor la acel meci”, a declarat Alex Chipciu, potrivit Prosport.

VEZI ȘI:

Alex Chipciu laudă suporterii U Cluj, însă are “un sentiment de ciudă” în urma derby-ului

Ioan Ovidiu Sabău, dezamăgit după eșecul cu FC Voluntari

Universitatea Cluj a pierdut meciul cu FC Voluntari

 

banner