Ce planuri are Academia Internațională Mauriziană în România

1

Una dintre cele mai importante organizații născute în sânul Bisericii Catolice și care și-a asumat o misiune ecumenică, Academia Internațională Mauriziană, se extinde în România. Academia este condusă de cardinalul ES Francisco Monterisi în calitate de Mare Prior și de ducele Fabrizio Mechi, în calitate de rector.

În România, Academia este condusă de episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, în calitate de prior, și de cavalerul Camillo Torta, în calitate de prorector. Printre membrii Academiei se numără fostul vicepremier Vasile Dîncu, omul de afaceri Adela Logean, consulul onorific al Italiei la Cluj, Massimo Novali, iar din această lună va deveni membru și vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar. De asemenea, președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a primit Medalia de Aur a Academiei Internaționale Mauriziene.

Academia dorește să își extindă activitatea pentru a promova cultura, dialogul religios și activitatea caritabilă. Aflați mai multe amănunte din emisiunea România Via Cluj, moderată de la Claudiu Pădurean, în care invitați au fost ducele Fabrizio Mechi, cavalerul Camillo Torta și notarul eparhial Ovidiu Marișca.

banner