Ce să vezi în Mangalia – anticul Callatis, și în împrejurimi

0

Știați că în Marea Neagră există 10 insule cu floră și faună unică? Frumusețile litoralului Mării Negre au fost întotdeauna un magnet pentru turiștii de pretutindeni. În ultimii ani, interesul pentru partea de sud a litoralului românesc este în contiună creștere. Relaxează-te, începe România via Wens!

Unul dintre cele mai importante centre turistice, care administrează șase stațiuni din aceasta zonă, este Orașul Mangalia, anticul Callatis, întemeiat de coloniștii greci în secolul al VI-lea înaintea erei noastre. Dacă tot am început cu istoria, merită să vzitezi vestigii istorice precum: Edificiul Bizantin, clădire de forma rectangulară, construită din blocuri mari de piatră de calcar și Geamia “Esmahan Sultan”, care este cel mai vechi lăcaș de cult musulman din România.  Un al loc interesant de văzut este Muzeul Marinei, cu ale sale colecții de arme sub apă, dar și colecția de artilerie navală și antiaeriană.

O emblemă a orașului Mangalia este și vechiul Far Genovez, recent renovat, o adevărată bijuterie arhitectonică. Principala atracție turistică de la capătul digului este Portul Turistic, cel mai modern din țară, realizat la standarde europene. De aici se poate lua o ambarcațiune pentru plimbări în larg. Iubitorii de cai să nu rateze Herghelia Mangalia, aflată la o distanță de aproximativ 500 de metri de malul mării. Herghelia este cel mai mare complex de acest gen din sud-estul Europei și adăpostește aproximativ 350 de cai de rasă, dar și ponei.

Dacă ai prins gustul vizitelor de la malulul mării, îți propunem să treci granță până la Balcic. Acolo se află reședința de vară preferată a Reginei Maria a României, construit de arhitecți italieni. Construcția este o combinație de stiluri cu influențe orientale, un castel care nu impresioneaza prin lux, ci prin simplitate și bun gust. Palatul este înconjurat de o superbă gradină botanică. Complexul este alcătuit din mai multe vile și clădiri auxiliare. Atractiile domeniului sunt: Grădina lui Allah, fântâna de argint, Capela Stella Maris, cascada, aleea vinului și tronul Reginei Maria. Pentru a reusi sa vizitati întreg domeniul, cel mai bine este să cumperi o hartă a acestuia și să urmezi fiecare punct indicat pe hartă. Pentru a parcurge întreg domeniu, este nevoie de aproximativ patru ore.

La final. te invitam sa faci o mică oprire la Agigea, acolo unde vei descoperi Pescăria lui Matei, un restaurant cu specific pescăresc. Preparatele deosebit de gustoase, dar și ospitalitatea gazdelor, te vor face să-ți dorești să-i cauti și alta dată. Te invităm să descoperi și alte locuri deosebite pentru frumuseața lor, NU este doar în ochii privitorului. Descoperă România via Wens!