60 de ani de medicină veterinară, la Cluj-Napoca – expoziție de fotografie la USAMV

0

Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul USAMV Cluj-Napoca a împlinit 60 de ani de existență. Pentru a marca această sărbătoare, reprezentanții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară au organizat miercuri, 14 septembrie, o ceremonie, la care au luat parte atât membri ai corpului academic, cât și invitați de renume în domeniu, atât din țară, cât și din străinătate. De asemenea, a fost amenajată și o expoziție de fotografie, cu imagini surprinse de cadrele didactice ale universității.

“Privim spre viitor, pentru a face, alături de alte insituții ale Clujului, un oraș mai bun. Este o facultate care se regăsește pe primele locuri în domeniu, la nivel internațional, ceea ce înseamnă că, în cei 60 de ani de existență, s-a făcut vizibilă prin calitate și prin serviciile pe care le oferă”, a declarat decanul Facultății de Medicină Veterinară, Nicodim Fiț.

“Viitorilor candidați le transmit să se integreze în visul comun al facultății, un vis pe care îl retrăim în fiecare zi, cu recunoștință pentru cei care au fondat facultatea. […] Avem o generație de tineri foarte buni, mult mai bine instruiți decât am fost noi sau alte generații, o infrastructură deosebită pe care o amplificăm în viitorul foarte apropiat, deci, mult optimism justificat”, a declarat rectorul USAMV Cluj-Napoca, Cornel Cătoi.

În cadrul evenimentului, a fost prezent un public numeros, alcătuit atât din persoane care au luat parte la fondarea facultății, cât și din studenți activi din USAMV Cluj-Napoca. Totodată, aniversarea a marcat și lansarea volumului “Facultatea de Medicină Veterinară Cluj-Napoca la 60 de ani – 1962-2022”.

VEZI ȘI:

De ce e fain să fii student la USAMV Cluj? Răspund prorectorul Leon Muntean și prefectul studenților, Ștefan Bonchiș

USAMV Cluj-Napoca organizează un eveniment dedicat studiului căpușelor

USAMV Cluj-Napoca lansează două noi vinuri la Central Park Wine Festival