Ce trebuie să știi despre cancerul de sân: ce tipuri de tratament există în acest moment

0

Cancerul de sân descoperit în faze incipinte nu este o boală terminală. Există tratamente chirugicale (numite și locale), există și radioterapia (tratament loco-regional) și tratamente sistemice sau generale, care pot fi administrate în mai multe feluri: intravenos, prin perfuzii cu citostatice, fie sub formă de tratamente orale, adică tablete (chimioterapice sau hormlonale). În ultimii ani, au aprut tratamente moderne în canceruld e sân, în special tratamentele moleculare țintite, care asigură o creștere a supraviețuirii globale, dar și a calității vieții, chiar fără semne de boală. Află mai multe de la dr. Radu Tănăsescu, expert oncolog, în video-ul următor:  

Stadiile clinice în cancerul de sân

Cel mai timpuriu este forma ”T 0 (zero)” sau cancerul in situu. este un cancer în care tumora încă nu a stabilit legătura vaculară cu gazda. Aceste cancere, pe care medicii speră să le depisteze pe toate în campaniile de screening, pot fi vindecate.

Stadiul I este tot un stadiu incipient, care, la fel, se poate trata cu foarte multe șanse de succes. În stadiul 0 și I, chirurgia rămâne cea mai bună variantă de tratament oncologic.

De la stadiul II în sus, boala este mai extinsă decât se vede clinic, de aceea, este necesar ca medicii să facă un bilanț terapeutic.

Stadiul III este boala avansată local și loco-regional, iar stadiul IV este în care boala deja s-a răspândit în organism și celulele au intrat în sânge și în limfă, răspândidnu-se, în special, în sistemul osos. În cazul cencerului la sân, este recunoscută pe primul loc ca incidență metastaza osoasă.

Află tot ce trebuie să știi despre cancerul de sân! A fi informat, înseamnă viață!

VEZI ȘI:

Dr Daniela Martin: Există speranță în tratarea cancerului mamar