Cei mai inteligenți oameni din Europa sărbătoresc Revelionul la Cluj

0

Peste 160 de persoane cu un nivel ridicat al coeficientului de inteligență (IQ), din 20 de țări, participă la Cluj la evenimentul de Revelion organizat de Mensa România. Aceasta este filiala locală a Mensa Internațional, cea mai mare organizație din lume dedicată identificării și punerii în contact a persoanelor cu un nivel ridicat al IQ-ului.

Participanții vor avea parte de patru zile de activități variate care le vor permite să se cunoască mai bine, să socializeze, și să descopere cultura și tradiția locală. Printre aceste activități se numără tururi ghidate ale orașului, vizite la muzee, dar și la escape rooms, competiții de șah și alte jocuri de societate, workshop-uri de improvizație și, desigur, petrecerea de revelion.

„Silvensa este un eveniment care ne arată perfect ce reprezintă Mensa – o comunitate diversă, plină de oameni curioși, în permanentă căutare de noi experiențe și de a învăța unii de la ceilalți. Este o onoare pentru noi să organizăm primul eveniment Mensa de anvergură din România și cred că este o ocazie excelentă pentru mensani din toată Europa să descopere ospitalitatea și spiritul românești,” a declarat Andy Jugănaru, președintele Mensa România.

Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie, în 1946, cu scopul de a identifica șipune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență. În momentul de față,
Mensa Internațional are peste 133.000 de membri în 100 de țări de pe glob.

Mensa România a fost fondată în anul 1991, iar la ora actuală numără peste 600 de membri din toate domeniile și categoriile sociale.

Accesul în organizație se realizează pe baza unui test de inteligență care le permite participanților să afle dacă sunt printre primii 2% dintre cei mai inteligenți oameni de pe planetă. Misiunea organizației este de a-i identifica pe aceștia și de a
crea o punte de legătură între ei.

banner