Centru de vaccinare în Aeroportul Cluj: imunizează cu serul Johnson & Johnson dar vrea și Pfizer PLUS Noi zboruri de vacanță INVITAT DAVID CICEO

0

Centrul de vaccinare deschis la Aeroportul Cluj a devenit operațional și realizează imunizarea fără programare cu serul Janssen produs de Johnson & Johnson, care este administrat într-o singură doză, iar directorul general al instituției, David Ciceo, a declarat la Via Cluj TV că, datorită interesului pasagerilor pentru Pfizer, va solicita DSP Cluj și furnizarea acestui tip de vaccin.

David Ciceo estimează că în iunie Aeroportul va avea peste 150 000 de pasageri, mulți dintre ei candidați pentru vaccin. Imunizarea se face fără programare la Centru de vaccinare de la Terminalul Sosiri. Centrul este deschis zilnic între orele 08:00 și 20:00 iar aici se pot vaccina toți cetățenii UE.

“Sperăm să putem face imunizarea și cu Pfizer. Vom face solicitare în acest sens având în vedere că a doua doză (rapelul) se poate face în orice alt centru”, a declarat David Ciceo.

De la Cluj spre Burgas și Constanța

În ceea ce privește reluarea zborurilor, lucrurile s-au înscris pe un trend pozitiv. Aeroportul Cluj a ajuns la 44 de destinații, câte erau în 2019, însă problema este frecvența mai redusă, după cum remarcă directorul general David Ciceo. El spune că Aeroportul își propune să ajungă la 900 000 – 1 milion de pasageri până la finalul anului.

Constanţa şi Burgas (Bulgaria) sunt cele mai noi și dorite destinații de pe riviera Mării Negre. Spre Burgas există două zboruri pe săptămână, în zilele de miercuri şi duminică, iar spre Constanța 2 zboruri pe săptămână, în zilele de luni şi vineri.

Zboruri reluate în iunie

• Cluj-Napoca – Nuremberg – operat de Wizz Air cu 2 zboruri săptămânal (Lunu și Vineri);

• Cluj-Napoca – Frankfurt Hahn – operat de Wizz Air cu 2 zboruri săptămânal (Marți, Sâmbătă);

• Cluj-Napoca – Viena – operat de Wizz Air cu 2 zboruri săptămânal (Joi și Duminică);

• Cluj-Napoca – Varșovia – operat de Lot Polish Airlines cu 3 zboruri săptămânal (Marți, Miercuri și Duminică);

• Cluj-Napoca – Lisabona -operat de HiSky cu 2 zboruri săptămânal (Miercuri și Duminică);

• Cluj-Napoca – Dublin – operat de HiSky cu 2 zboruri săptămânal (Luni și Joi);

• Cluj-Napoca – Berlin Brandenburg operat de Wizz Air cu 2 zboruri săptămânal (Miercuri și Duminică);

• Cluj-Napoca – Bari operat de Wizz Air cu 2 zboruri săptămânal (Luni și Vineri);

• Cluj-Napoca – Larnaca operat de Wizz Air cu 2 zboruri săptămânal (Marți și Sâmbătă);

• Cluj-Napoca – Koln operat de Wizz Air cu 2 zboruri săptămânal (Joi și Duminică).

Ce zboruri vor fi reluate la finalul lunii iunie, începutul lunii iulie, aflați din emisiune de la directorul Aeroportului Cluj-Napoca, David Ciceo.