Centura metropolitană va avea bandă pentru transport în comun, piste de biciclete și pasaj pietonal subteran

0

A fost semnat contractul pentru primul tronson al centurii metropolitane a Clujului în 8 august 2023 – contract de proiectare și execuție – tronsonul între Cluj și Florești, care asigură conectivitatea pentru Spitalul Regional de Urgență. Extindere la 6 benzi – câte o bandă pe sens va fi dedicată transportului în comun, salvărilor, poliției, pompierilor. De asemenea se vor amenaja piste de biciclete, pasaj pietonal subteran, pasaj rutier suprateran.

Durată de execuție este de 20 luni, din care 6 luni proiectare și 14 luni execuție.

De asemenea, se vor amenaja piste de biciclete pentru încurajarea utilizării mijloacelor de comun alternative la mașină – fiind create astfel culoare de mobilitate alternativă, parte integrantă a viziunii pe termen lung pentru Cluj-Napoca și zona metropolitană.
Totodată, va fi amenajat pasaj pietonal subteran în zona hipermarketului Metro, iar pentru facilitarea accesului la Spitalul Regional de Urgență vom avea un pasaj rutier suprateran.
Pe întregul tronson modernizat s-a prevăzut sistem de iluminat cu telegestiune și sistem de canalizare pluvială.
Odată încheiat contractul se va constitui garanția de bună execuție și se dă ordinul de începere a lucrărilor. Durată de execuție este de 20 luni, din care 6 luni proiectare și 14 luni execuție.
Proiectul privind „Drum TransRegio Feleac TR 35- Etapa I Centura Metropolitană TR 35 și Drumuri de Legătură – Faza I – Centura Metropolitană TR 35 şi Drumuri de legătură Tronson 1 – Drum B4.1- Modernizare DN1 de la km la 481+500 km 483+655” va fi realizat de câștigătorul licitației, Asocierea S.C. VIAROM CONSTRUCT S.R.L. – S.C. ELECTROGRUP S.A.
Tronsonul II al centurii metropolitane, în valoare de 838 milioane euro, are ca termen de depunere a ofertelor 25 septembrie 2023.

banner