Cercetătorii FSEGA, premiați internațional pentru monitorizarea economiei românești în pandemie

0

COVID Monitor, un proiect derulat de cercetătorii Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA), din cadrul Univesității Babeș-Bolyai, care are ca obiectiv monitorizarea, în timp real, a situației epidemioligice și economice din România, a primit premiul pentru impactul cercetării în societate, în cadrul competiției Real Impact Awards 2021.

“Acest premiu vine ca o recunoaștere a activității de cercetare pe care noi o realizăm. Practic, prin astfel de certificări, obținem o validare internațională a faptului că cercetarea desfășurată în cadrul facultății noastre nu are un impact numai în comunitatea academică, ci și în societate, în mediul economic” a declarat decanul FSEGA, Răzvan V. Mustață.

Concurență acerbă

Proiectul cercetătorilor clujeni a concurat cu alte inițiative de cercetare la nivel internațional. Podiumul competiției a fost completat de reprezentanți din Noua Zeelandă, respectiv Marea Britanie.

Anunțul câștigătorilor poate fi urmărit AICI, iar detaliile competiției pot fi consultate pe pagina oficială a editurii din Marea Britanie.

Juriul a subliniat că proiectul cercetătorilor din cadrul FSEGA reprezintă un exemplu elocvent referitor la modul în care cercetarea științifică poate avea un impact semnificativ asupra vieții comunității și asupra percepției cercetării științifice în societate.

“Avem deja un nivel de dezvoltare a surselor de date care permit această accesare, destul de facilă, a bazelor de date. Toate sursele pe care le folosim sunt publice. Acum zece sau cincisprezece ani nu puteam realiza această cercetare”, a precizat conferențiarul FSEGA, Nagy Bálint Zsolt.

COVID Monitor devine Romanian Economic Monitor

În ultimele două luni, proiectul s-a concentrat asupra publicării unor informații și analize actuale referitoare la impactul războiului ruso-ucrainean asupra economiei românești și a fost redenumit Romanian Economic Monitor.

Proiectul premiat este coordonat de Szász Levente (profesor, UBB FSEGA), iar membrii echipei sunt Bálint Csaba (BNR, cadru didactic asociat UBB FSEGA), Csala Dénes (Lancaster University, cadru didactic asociat UBB FSEGA), Csíki Ottó (doctorand UBB FSEGA), Nagy Bálint Zsolt (conferențiar UBB FSEGA), respectiv Rácz Béla-Gergely (lector UBB FSEGA). Rezultatele complete ale proiectului de cercetare, actualizate în regim zilnic, pot fi consultate pe platforma online COVID-19 RoEIM (econ.ubbcluj.ro/coronavirus), iar analizele mai detaliate sunt publicate în mod continuu pe pagina Facebook a proiectului (www.facebook.com/covid19.roeim).

VEZI ȘI:

Ziua Educației Financiare: Studenții FSEGA s-au întâlnit cu antreprenori de succes

Prefectul de Cluj: Numărul de paturi Covid va fi mărit atât cât va fi nevoie

Studiu FSEGA: Economia României a revenit la nivelul de dinainte de pandemia de coronavirus

banner