CFR Cluj a anunțat despărțirea de un jucător cu care a semnat în iulie

0

CFR Cluj l-a împrumutat pe mijlocașul central ivorian Ricky Gneba, în vârstă de 21 de ani, la divizionara secundă Chindia Târgoviște, scrie GP. Ivorianul Ricky Gneba face parte din noua strategie a campioanei CFR Cluj. Strategia este asemănătoare cu a danezilor de la Nordsjaelland, fotbaliști tineri aduși din Africa, crescuți în Academie și promovați la prima echipă.

Mijlocașul central a fost transferat în iarna lui 2021, iar în iulie 2023, acesta semna prelungirea contractului până în vara lui 2026.

Stagiunea trecută, Gneba a evoluat la Minaur Baia Mare. Andrea Mandorlini l-a testat în cantonamentul din această vară, ba chiar l-a folosit în două meciuri din Superligă. Ricky a bifat 29 de minute în remiza 1-1 cu Universitatea Craiova și 27 în victoria 3-1 cu UTA.

Astăzi, gruparea „feroviară” a anunțat că ivorianul a fost împrumutat la Chindia Târgoviște, echipa antrenată în Liga 2 de Vasile Miriuță.

Surse apropiate de Chindia Târgoviște susțin că există posibilitatea unui împrumut pe care dâmbovițenii să-l facă la Neluțu Varga, patronul lui CFR Cluj.

Retrogradată în liga secundă, Chindia a rămas în această vară și fără majoritatea componenților lotului din SuperLigă.

Majoritatea erau la finalul contractului cu târgoviștenii, au plecat liberi, dar și cu restanțe financiare de 3-4 luni, pe care le-au reclamat apoi la comisiile federale. Sunt mulți, printre ei numărându-se Daniel Popa, Tiberiu Căpușă, Doru Popadiuc, Esteban Orozco, Dinu Moldovan etc.

Surse apropiate Chindiei susțin că o variantă discutată pentrui ieșirea din impasul datoriilor ar fi un împrumut. Și că președintele Andrei Cordoș, originar din zona Clujului, ar fi apelat la Nelu Varga, patronul celor de la CFR, pentru un ajutor de 400.000 euro. Bani care ar urma să fie rambursați de Chindia eșalonat, în termen de cinci ani.

VEZI ȘI:

Plecare la CFR Cluj pe finalul perioadei de mercato – Clubul își cedează portarul unei rivale din Liga 1

CFR Cluj a transferat un nou jucător – Atacantul Luka Juričić ajunge în Gruia

CFR Cluj l-a împrumutat pe Claudiu Petrila – vezi care ar putea fi suma pentru transferul definitiv

 

 

 

 

banner