CFR Cluj învinge în prelungiri FC U Craiova și obține biletul pentru un nou sezon în cupele europene

0

Fotbaliștii de la CFR Cluj au învins joi, 1 iunie, pe teren propriu, formația FC U Craiova 1948, scor 1-0, în meciul de baraj pentru ocuparea unui loc în stagiunea 2023/2024 din UEFA Conference League (UECL). Astfel, grație unicului gol marcat, în prelungirile timpului regulamentar, de fundașul Denis Kolinger, fosta campioană a României a reușit să își asigure participarea într-un nou sezon al cupelor europene.

După doar trei minute de joc, clujenii au beneficiat de o ocazie incredibilă de a deschide scorul. Daniel Bîrligea a scăpat singur spre poarta oaspeților, însă a preferat o pasă la finalizare pentru Rangelo Janga, astfel încât portarul Ion Gurău a reușit să intercepteze balonul. Șapte minute mai târziu, atacantul craiovenilor, Aurelian Chițu, a scăpat și el spre poarta apărată de Simone Scuffet, dar goalkeeper-ul ardelenilor a avut o primă intervenție salvatoare la șutul acestuia.

În minutul 30, Juan Francisco Bauza a primit o pasă la marginea careului de 16 metri și a șutat puternic, însă mingea a trecut peste bara transversală a porții lui Scuffet. Jocul a continuat într-un ritm alert, însă niciuna dintre echipe nu a mai înregistrat mari ocazii de a înscrie. În cele din urmă, atrbitrul Istvan Kovacs a fluierat finalul primei reprize la scorul de 0-0.

CFR marchează prin Cvek, dar reușita este anulată pe motiv de offside

Repriza secundă a debutat într-o manieră similară. În minutul 56, Ermanl Krasniqi a realizat o cursă din propria jumătate a terenului și a pasat pentru Bîrligea, însă Gurău s-a opus din nou. Patru minute mai târziu, Lovro Cvek a reușit să marcheze, după o pasă primită de la Claudiu Petrila, însă arbitrul de margine a semnalat poziție de offside, iar reușita a fost anulată.

În minutul 67, oltenii au rămas în zece oameni, deoarece Bauza a văzut cel de-al doilea cartonaș galben și a fost elminat din joc. Opt minute mai târziu, oaspeții au beneficiat de o ocazie foarte mare de a deschide scorul. William Baeten a centrat în careu pentru Yassine Bahassa, iar acesta i-a așezat balonul lui Chițu, care a șutat periculos la firul ierbii. Același Scuffet a avut o altă intervenție decisivă și și-a salvat echipa.

Ocazie imensă pentru CFR în minutul 90 – Gurău salvează incredibil

În minutul 90, la poarta grupării craiovene, a avut loc o fază greu de reprodus în cuvinte. Petrila a scăpat singur cu Gurău, însă, în loc să șuteze, a întors mingea pentru Bîrligea. Atacantul gazdelor a șutat puternic, însă goalkeeper-ul oaspeților a plonjat incredibil și a respins execuția. La următoarea acțiune, acesta a reușit să se opună și la șutul fundașului Denis Kolinger. Clujenii au forțat golul până în ultimul minut al timpului adițional, dar centralul a fluierat finalul jocului, astfel încât partida a continuat cu două reprize de prelungiri.

Kolinger deschide scorul în prelungiri – oltenii continuă în nouă oameni

În minutul 97, ardelenii au beneficiat de o lovitură liberă de la distanță de aproximativ 35 de metri față de poarta adversă. Petrila a pasat pentru Krasniqi, a reprimit balonul de la acesta și a centrat în careu, de unde Denis Kolinger a trimis cu capul direct în plasa porții oltenilor. Opt minute mai târziu, jucătorul oaspeților, Jeremy Huyghebaert, abia intrat pe teren, a comis un fault periculos asupra lui Bîrligea și a văzut cartonașul galben. Totuși, arbitrii din camera VAR au semnalat un potențial cartonaș roșu, pe care Istvan Kovacs l-a arătat după ce a consultat reluările video.

Aflați în inferioritate numerică, craiovenii nu au mai reușit să se apropie de poarta lui Scuffet, iar partida s-a încheiat cu scorul de 1-0. Astfel, grație reușitei lui Denis Kolinger, elevii lui Dan Petrescu au reușit să obțină biletul pentru un nou sezon în cupele europene.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Dan Petrescu, înaintea barajului pentru cupele europene: “Ce presiune să mai pui pe arbitri, ne-au făcut praf”

1 Iunie, sărbătorit la CFR Cluj înaintea meciului cu FC U Craiova – intrarea este liberă pentru toți spectatorii

CFR Cluj luptă la Sf. Gheorghe pentru a se menține pe podiumul Superligii – Petrescu: “Nu avem nici moral, nici jucători”

banner